visnetten

Zo maak je van oude visnetten een zonnebril

Oude en afgedankte visnetten vormen een groot onderdeel van de vervuiling in de oceanen. Het bedrijf Bureo maakt van dit probleem een kans en verzamelt deze netten om er nieuwe producten van te maken.

Visnetten

Het mag algemeen bekend zijn dat er een groot probleem rondzwemt in onze oceanen. Dat probleem is plastic, naar schatting komt er 9 miljard kilo plastic per jaar terecht in de wateren om ons heen. Daarmee drijft er een enorme plastic soep rond waar we niet zomaar van afkomen.

Naar schatting bestaat 10% van deze plastic soep uit de gigantische netten die vissers gebruiken om hun vangst binnen te halen. Wanneer deze oud, versleten of kapot zijn worden ze vaak overboord gezet door de vissers.

Lees ook: E-skates, een nieuwe trend?

De mensen achter het merk Bureo bedachten een manier waarmee ze deze vervuiling konden voorkomen. Men zetten in een aantal havens verzamelpunten op waar de vissers hun oude netten konden inleveren. Deze netten worden opgehaald en gereinigd door Bureo.

De schoongemaakte netten gaan naar een bedrijf dat deze plastic netten in zeer kleine stukje snijdt. Daarna gaat worden deze kleine stukjes omgesmolten tot kleine stukjes plastic, pallets genaamd.

Skateboard deck gemaakt van plastic

Deze pallets worden door Bureo weer gebruikt om nieuwe producten van te maken. Een van de eerste producten was het deck voor een skateboard. Na wat testen heeft men de juiste ‘mix’ gevonden waarmee een skateboard deck gemaakt kon worden.

Zonnebrillen

Naast de skateboard decks werden er ook andere producten gemaakt van de plastic pallets die uit de oude visnetten voortkwamen.

De zonebrillen van Bureo

Samen met het merk Costa werden er zonnebrillen geproduceerd waarvan het frame en de poten gemaakt zijn van het gerecyclede plastic.

De merken waar men mee samenwerkt

Door samen te werken met merken als Carver voor de skateboard decks en Costa voor de zonnebrillen hoopt Bureo een positieve impact te hebben op het verminderen van de plastic soep in de oceanen van onze wereld.

Bron: Bureo

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.