1069 Dansende robots, een nieuw wereldrecord

Azie is het continent waar we rekening mee moeten houden. Landen als Japan en China hebben een rijk verleden wanneer het gaat om robots. En om dat te demonstreren vestigde men in China een nieuw wereldrecord, 1069 dansende robots op een plein.

Dansende Robots

Een jaar geleden werd het eerste wereldrecord gezet met 1007 robots die een dansje uitvoerden. Een jaar later is dat record alweer verbroken door het bedrijf WL intelligent technology.

In Guangzhou liet het bedrijf 1069 robots het zelfde dansje doen en dat was genoeg om vermeld te worden in het Guiness Book of Records.

dansende robots

Gobi

De robots die het record verbroken hebben werden allemaal geprogrammeerd via een systeem waarna ze de routine uitvoerden. Er stonden meer robots op het plein maar een aantal vielen om en werden niet in de telling meegenomen. Vallende robots zijn namelijk af.

De Gobi, zoals de robot heet, kan meer dan alleen een dansje. Ze kunnen ook praten, Tai Chi en nog veel handelingen die mensen verrichten. Nu lijkt het nog ‘schattig’ maar wacht maar totdat zo een ding voor zichzelf gaat denken. Dan zitten we midden in de ‘I, Robot’ film met Will Smith.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.