11stedenzwemtocht

Maarten van der Weijden zwemt in 2018 de 11stedenzwemtocht

Maarten van der Weijden verbaasde ons onlangs al met zijn zwemtocht over het kanaal. In een etmaal zwom hij van Frankrijk naar Engeland en weer terug. Achteraf bleek dit maar een trainingsrondje voor een veel grotere uitdaging. In 2018 gaat hij de zelfgeorganiseerde 11stedenzwemtocht volbrengen.

De 11stedenzwemtocht

Op 18 augustus zal Maarten het water ingaan om er op de 21e weer uit te komen. Als het goed is heeft hij dan alle 11 steden in Friesland aangedaan en 200 kilometer achter elkaar gezwommen. Inderdaad je leest het goed, hij zal de gehele tocht niet uit het water komen.

11stedenzwemtocht

Van der Weijden gaat deze uitdaging aan om geld in te zamelen voor het KWF. Jaren terug is hij genezen van deze ziekte, maar nog steeds gaan er 40.000 mensen per jaar dood aan kanker. Het ingezamelde geld zal door de Maarten van der Weijden stichting aan het KWF gedoneerd worden voor de ondersteuning van onderzoek.

Meezwemmen

Maar Maarten zal niet alleen zwemmen want hij nodigt iedereen uit om met hem mee toen. Je kunt 200 of 500 meter met hem meezwemmen in ruil voor een kleine bijdrage van 11 euro.
Lijkt dit je wat dan kun je je hier opgeven als deelnemer of vrijwilliger.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.