Mobiele telefoons

In 2022 heeft 66% van de wereldbevolking een mobiel

Dit jaar zullen we de magische 50% grens doorbreken betreft mobiele telefoon bezit in de wereld. Maar deze groei zal nog niet afvlakken. In 2022 zal bijna de 70% van de bevolking op aarde een mobieltje hebben.

Mobiele telefoon bezit wereldwijd

In Azie en Latijns Amerika is de meeste groei te zien, typisch landen waar het besteedbaar inkomen per hoofd van de bevolking aan het stijgen is. Daarnaast zien we een steeds scherpere daling van de prijzen van een mobiel waardoor de aanschaf van een toestel steeds sneller binnen het bereik ligt.

In dit onderzoek werd naar het bezit van de smartphone als het bezit van de featurephone (of de dumb phone) gemeten. In Nederland zien we de oude Nokia’s al bijna niet meer terug maar verderop in de wereld is deze telefoon-zonder-groot-scherm-en-internet nog steeds populair.

Wereldwijd mobiele telefoon bezit

Naar schatting zijn er dit jaar nog steeds 1 miljard feature phone gebruikers in de wereld tegenover 2,8 miljard smartphonegebruikers.

Volgens het onderzoek van Forrester hebben  iOS en Android 94% van de markt in handen. Het grootste aandeel is voor Android daar dit besturingssysteem geschikt is om goedkoop op mobieltjes te plaatsen.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.