Wat is Bitcoin

5 redenen waarom de koers van de Bitcoin stijgt

Nadat de Bitcoin eind 2017 bijna € 20.000,- kostte volgde een periode van koersdaling. SInds april van dit jaar zien we dat de Bitcoin stijgt. Wij verklaren dat in dit artikel met 5 redenen en bekijken of de stijging van de Bitcoin-prijs aanhoudt.

Bitcoin stijgt door komende Bitcoin halving

De transacties met Bitcoin worden genoteerd op de Blockchain. Dit gebeurt nadat de transacties in blokken worden goedgekeurd. De goedkeuring vindt plaats aan de hand van wiskundige berekeningen. De computer die het eerst een wiskundige berekening voor een blok juist oplost ontvangt hiervoor een beloning. Periodiek worden deze beloningen gehalveerd. Hierdoor wordt de munt schaarser. De volgende bitcoin halving staat gepland voor april 2020. Historische analyses laten zien dat beleggers al een jaar van tevoren inkopen. Die periode is nu aangebroken.

Bitcoin stijgt door financiële onzekerheid

Inmiddels blijkt dat financiële onzekerheid op andere markten ertoe leidt dat beleggers hun geld aan de Bitcoin toevertrouwen. Zo hebben Chinese investeerders die bang zijn voor inflatie van de Yen massaal Bitcoin ingekocht. Doordat er meer vraag is stijgt de koers van de Bitcoin.

Bitcoin stijgt door institutionele beleggers

Naast particuliere beleggers beleggen ook steeds meer grote bedrijven zoals pensioenfondsen in de Bitcoin. Naast het feit dat ook deze ontwikkeling zorgt voor een stijgende vraag staan institutionele beleggers erom bekend dat zij grondig onderzoek doen en investeren voor rendement op lange termijn. Dit geeft andere investeerders meer vertrouwen.

Bitcoin stijgt door politiek begrip

Politici waren eerst bang voor de Bitcoin en dreigden met verboden. Nu zien we dat de politiek steeds meer mogelijkheden biedt voor Bitcoin en Blockchain. Zo geeft de Amerikaanse financiële Autoriteit binnenkort toestemming voor meer handelsmogelijkheden en wil de G20 de handel in Bitcoin en andere cryptomunten toegankelijker en betrouwbaarder maken door regulering.

Bitcoin stijgt door massa-adoptie

Massa-adoptie betekent dat steeds meer mensen Bitcoin gaan gebruiken. Daarbij moet je niet alleen aan beleggingen, maar ook aan gebruik als betaalmiddel denken. Samsung, Apple, Starbucks en supermarktketen Walmart zijn maar een paar grote namen die aangegeven hebben dat zij Bitcoin gaan introduceren en gebruiken. Hierdoor stijgt de de koers van de Bitcoin en neemt de vraag verder toe.

Stijgt de koers van de Bitcoin ook in de toekomst?

Uiteraard kan niemand garanties geven. Wel zien we dat de bovengenoemde factoren niet alleen nu, maar ook op lange termijn positief zijn voor de ontwikkeling van de Bitcoin en andere cryptomunten. Daarom verwachten steeds meer mensen dat de koers van de Bitcoin stijgt, ook in de toekomst. Wil je meer weten over de Bitcoin en andere cryptomunten of 24 uur per dag de koersen volgen? Kijk dan op cryptoclan.nl voor het laatste nieuws en de live koersen.

Via: CryptoClan

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.