67 Aspirant emoticons, van lama naar "fronsende hoop poep"

Het internet is overal en voor iedereen. En omdat we met zo veel verschillende mensen, landen en zoveel talen leven moet er het een en ander gestandariseerd worden. Daar hebben we de The Unicode Committee voor. Deze organisatie zorgt ervoor dat teksten en symbolen internationaal hetzelfde gebruikt kunnen worden. Onderdeel van hun werk is het beheren van de lijst emoticons die beschikbaar zijn en welke nieuwe daar aan toegevoegd worden.

67 aspirant emoticons

Het comitee heeft een lijst uitgebracht waarop 67 aspirant emoticons opstaan. Komende meetings moeten uitmaken welke emoticons er in het nieuwe jaar wel gebruikt gaan worden en welke niet. Natuurlijk staan er op zo een lijst weer een aantal figuurtjes die opvallen. We hebben er een aantal uitgehaald voor je.

Uitgebreid dierenrijk

Nieuwe emojies

Wat betreft dieren zitten we goed volgend jaar. Op de lijst staan 9 nieuwe dieren die het wel eens zouden kunnen gaan halen als emoticon. Wat ons betreft is de meest opvallende de Microbe, waarom hebben we een emoticon nodig voor een een-cellige? Natuurlijk is de Lama ook welkom, altijd handig wanneer je “XXX als een Lama” met een emoticon kunt schrijven.

Rol toiletpapier

Rol wc Papier emoji

De boel schoonhouden is belangrijk en wanneer je dat in je dagelijks Appconversaties wil duidelijk wil maken heb je de juiste emoticons nodig. Het stuk zeep doet ons een beetje ouderwets aan, wie gebruikt er uberhaupt nog een stuk zeep?

Maar de leukste in de sectie persoonlijke hygiene is wel de rol toiletpapier die als eemoticon 1F9FB te boek staat. Want toiletpapier is enorm belangrijk zeker wanneer je in een land zit waar je de taal niet spreekt is zo een emoticon handig

Teleurgestelde Poep Emoji

Maar het hoogtepunt van deze lijst is toch wel het voorgestelde broertje van de Poep-emoticon. Want poep is niet altijd vrolijkheid en lol, maar ook wel een verdriet en teleurstelling.

Poop emoji

Daarom stelt de commissie voor om een “Frowing Pile of Poo” toe te voegen aan de set. In goed Nederlands zou dit dus betekenen “Fronsende hoop poep”. Het denkt de lading niet helemaal maar je weet wel waar het om gaat.

De Finale

Uit deze lijst gaat de commissie eind van dit jaar de een tweede selectie maken. In de eerste drie maanden van 2018 zal de definitieve keuze vallen. In juni 2018 zal versie 11 van Unicode live gaan samen met de nieuwe figuurtjes. Wil je de hele lijst bekijken dan klik je hier

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.