Apple App Store

‘Apple misbruikt macht in eigen App Store’

De Nederlandse ACM start een onderzoek naar het eventueel machtsmisbruik van Apple.

Apple trekt zichzelf voor

De ACM (Autoriteit Consumenten Markt) is een onderzoek gestart naar Apple. Deze organisatie heeft de afgelopen tijd een onderzoek gedaan naar de werkwijze van Apple en ook Google in hun eigen applicatiewinkels (App Store en Google Play Store). Men heeft daar genoeg aanknopingspunten gevonden om een vervolgonderzoek in te stellen.

Logo ACM

Het onderzoek richt zich in eerste instantie eerst op Apple. Men gaat kijken of Apple in strijd heeft gehandeld op het verbod op misbruik van een machtspositie. Hierbij zou het kunnen gaan om het voortrekken van de eigen apps op anderen.

Men kijkt ook naar de betaalsystemen van de beide app-winkels. Zo ben je bij Apple verplicht om het eigen betaalsysteem te gebruiken. Ook moet je bij breiden een percentage (30%) afdragen van de verkoop.

Spotify

De Nederlandse ACM is niet de enige die Apple wil aanspreken op zijn ‘gedrag’. Ook de muziekstreaming-gigant Spotify heeft grote problemen met Apple. Ook zij spreken van oneerlijke praktijken en dan hebben ze het met name over de afdracht in de App Store van 30%.

Lees ook: Spotify dient klacht in tegen Apple Store

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.