AH Banner

AH test een volledig digitale winkel

De technologie gaat maar door. Iedere dag komen er meer oplossingen bij die ons leven makkelijker en sneller maken. Ook in de supermarkten krijgen we steeds meer te maken met technologie. OP het hoofdkantoor van AH testen ze momenteel een volledig digitale winkel.

AH digitale winkel

De grootste supermarktketen van Nederland test een colledige AH to go. Deze met 14 m2 kleine winkel is een proeftuin voor alle technologische snufjes die er nu voorhanden zijn.

De winkel staat voor het hoofdkantoor in Zaandam en wordt de komende twee maanden getest met medewerkers. Naar verwachting zal de winkel later dit jaar op een andere plek in Nederland wordt geplaatst.

AH Digitale Winkel

Deze vorm van winkelen gaat om het gemak en de snelheid. Daarnaast kan een dergelijke winkel snel ergens worden neergezet, zelfs wanneer dat maar tijdelijk is. Een bijkomend voordeel is dat een dergelijke winkel altijd open kan zijn omdat men niet rekening hoeft te houden met de werktijden van het personeel.

Automatisch, Grab and Go

De automatische winkel werkt als volgt. De deur van gaat automatisch open met je betaalpas of creditcard. In de winkel pak je de producten die je wilt hebben en je loopt naar de uitgang. Daar vindt de betaling automatisch plaats en gaat de deur open.

Zo eenvoudig het lijkt bijna stelen..

In de winkel hangen camera’s die kunnen zien waar de klant zich in de winkel bevindt. De camera’ s in combinatie met sensoren zien ook wat hij of zij in het mandje stopt.zien waar je je in de winkel bevindt en welke producten je pakt.

AH digitale winkel sensoren

Men maakt duidelijk dat er geen gezichtsherkenning plaats vind. De sensoren en camnera’ s registreren alleen gedaantes en bewegingen.

AH digitale winkel afrekenen

De betaaloplossing in de winkel is ontwikkeld door de ING. Omdat de klant zijn pas bij het binnengaan van de winkel laat zien zullen alle bedragen onder de 25 euro automatisch worden afgeschreven. Dit kan dus allemaal zonder gebruik van een app.

Onpersoonlijk?

Mijn eerste reactie was dat het winkelen wel erg onpersoonlijk gaat worden. AH verzekerd mij dat dit soort winkels geen vervanging zijn voor de bestaande locaties. De digitale winkel zal vooral ingezet worden op plekken waar ‘even’ een winkel nodig is. Gelukkig, want ik kan niet zonder de glimlach van de dame achter de kassa.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.