Aiways U5

Aiways U5, elektrische auto uit China nu leverbaar in Nederland

Na smartphones, tablets en ander klein elektrisch goed zien we nu grotere apparaten met een stekker uit China naar Europa komen.

Aiway U5

Na Duitsland is Nederland het tweede land waar deze elektrische gezinsauto uit China te koop zal zijn. De auto zal in twee variaties leverbaar zijn.

De Standard editie heeft de beschikking over ledverlichting rondom. Aan de binnenzijde maak je onder andere gebruik van climatecontrol met twee verschillende zones. De bediening van alle snufjes doe je vanaf een 12,3 inch beeldscherm. Met dat beeldscherm activeer je onder andere de elektrisch verstelbare stoelen. Deze versie van de Aiway U5 kost € 39.950.

De Premium uitvoering kost met € 43.950 ‘maar’ 4000 euro meer. Daarvoor krijg je grotere wielen, meer kleuren om uit te kiezen en een panoramadak voor terug. Ook is de stoelverwarming, een voetsensor voor de achterklep en lederen bekleding inbegrepen.

Snel laden

Wanneer we op de website kijken van Aiways krijgen we iets meer informatie. Zo lezen we dat de auto met snelladen in 35 min van 20% naar 80% gaat. De stoelen in deze auto lijken zo uit een ruimteschip te komen. Met een klein beetje fantasie zie je er zelfs een Storm Trooper in.

Vanaf de zijkant gezien maakt deze auto een goede indruk. Hij heeft de kenmerken van een SUV en staat hoog op de wielen.

De voorzijde van dit model is vrij fors en de ontwerpers hebben geen moeite gedaan om iets met dit grote oppervlak te doen. Daarmee is dat een onderdeel van de auto waar de smaak gaat meetellen of je hem nu wel of niet mooi zal vinden.

Is het verstandig om een Chinese auto te kopen?

We kunnen hier natuurlijk meteen hele slechte grappen over gaan maken, maar waarom niet? China is een hoogwaardig productieland waar heel veel producten die we dagelijks gebruiken vandaan komen.

Of de Aiways een goede koop is hangt natuurlijk af van de kwaliteit. Meer benieuwd zijn wij naar de service en ondersteuning.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.