Congres VS

Viral: Zo leg je een ‘kapot’ Amerikaans systeem in vijf minuten uit

Een lid van het Amerikaanse Congres legt in 5 minuten uit wat het probleem is met het huidige systeem in de Verenigde Staten. In deze vijf minuten legt ze de vinger op vele zere plekken en laat ze aan een ieder zien hoe het systeem rondom de verkiezingen kapot is.

Alexandria Ocasio-Cortez

Alexandria Ocasio-Cortez is sinds kort lid van het congres in de Verenigde Staten. AOC, zoals ze ook wordt genoemd, is een opvallende verschijning in dat congres. Het is een ‘self made women‘ die vanaf helemaal niks een politieke carrière heeft opgebouwd. Ze krijgt veel steun van groepen zoals Black Lives Matter omdat ze zich inzet voor alle inwoners van de Verenigde Staten. Zo wil ze onder andere strengere wetten wat betreft het bezit van wapens.

Tijdens een hoorzitting van het Amerikaanse Congres over de H1-wet heeft Alexandria Ocasio-Cortez op een magistrale manier de problemen met de wet die betrekking heeft op de verkiezingen in de Verenigde Staten bloot gelegd.

aAlexandria Ocasio-Cortez Bron

Ze deed dat door een spelletje te spelen met de commissie waar de vragen aan werden gesteld. In dat vijf minuten durende spelletje legde zij alle ‘pijnpunten’ van de wet bloot op een manier die voor iedereen te begrijpen is en die nu viraal gaat op het internet.

https://www.youtube.com/watch?v=AljakpXAh7c

In het kort laat dit lid van het Amerikaanse Congres zien dat wanneer je mee president wil worden van ieder bedrijf grote sommen geld mag aannemen om je campagne te bekostigen. Het laat ook zien dat wanneer je deze macht eenmaal hebt ook de wet kan veranderen om deze bedrijven ‘terug te betalen’. Ook blijkt het dat er geen enkele wet is die een Amerikaanse president ervan kan weerhouden om zoiets te doen.

In dit Twitter-draadje zijn de vragen van het congreslid en de reacties daarop opgedeeld in stukken. Hierdoor is het nog makkelijker te volgen.

Bron: Mashable, Photo by Sander Crombach on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.