Android Auto

Android Auto ziet er straks anders uit

Google besteed heel veel tijd aan Android Auto. Deze app van Google wint steeds meer aan populariteit en dat zien we terug in de ontwikkeling. Er staan weer wat veranderingen op stapel wanneer het gaat om het uiterlijk.

Andere weergave van de Google Assistent

Na de update krijgt de Google Assistent een andere plek wanneer je een stemopdracht geeft. Aan het screenshot van 9 tot 5 Google kun je zien dat deze de vraag en het antwoord onderaan het scherm weergeeft.

Screenshot via 9to5Google

Stemberichten verzenden ziet er anders uit

De functie die ik het meest gebruik is het verzenden van antwoorden op berichten met mijn stem. Ook deze functie krijgt een andere weergave.

Waar het nu nog een apart scherm is, zal het straks op het scherm weergegeven worden wat op dat moment in gebruik is.

Screenshot via 9to5Google

In de bovenstaande afbeelding zie je een voorbeeld hoe dit er uit gaat zien. Links de box met de instructie. Wanneer je je bericht dicteert verschijnt daar ook de tekst. Hieronder de twee knoppen om te verzenden of te stoppen. Dat laatste kun je natuurlijk ook met het stemcommando doen.

AI in Android Auto

Men ziet onderstaande aanpassingen als voorbereiding van AI voor Android Auto.

Straks kun je in de auto opsommingen krijgen van de berichten die je hebt ontvangen. Deze functie vat alle berichten van een persoon samen. Zo hoef je niet alles af te luisteren. AI geeft je daarna ook suggesties voor het antwoord. Vraagt je partner hoe laat je thuis komt? Dan stelt Android Auto voor de geschatte tijd van aankomst terug te sturen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.