Review Anker Soundcore Liberty Air, betaalbaar goed

We schreven het al eerder in een review over de in-ears van Samsung. Onze vrienden van Apple hebben heel wat teweeg gebracht met de Airpods. Ook Soundcore bracht een dergelijke accessoire uit en wij mochten hem even testen.

Soundcore Liberty Air

De kans is groot dat je nog nooit van Soundcore hebt gehoord maar misschien wel van Anker. Laatstgenoemde is zeer populair op Amazon om zijn laders en powerbanks. Dit bedrijf heeft meerdere merken waaronder Soundcore voor allerlei producten rondom muziek luisteren.

Spundcore Liberty Air

De Liberty Air heeft zijn design helemaal overgenomen van Apple. Dat is geen verwijt maar eerder logisch want op een of andere manier werkt het gewoon. Kort gezegd zijn het doppen op stokjes die je in je oor stopt.

Deze draadloze in-ears zijn verpakt in een nette doos waarin je naast de hoofdtelefoon ook micro-usb kabel en drie setjes dopjes in verschillende maten kunt vinden. Deze zijn belangrijk want de Liberty Air heeft geen andere houvast dan deze dopjes.

Pasvorm

Bij draadloze in-ears is de pasvorm ontzettend belangrijk. De doppen hebben geen houvast door een draad of een beugel. Daarom moeten ze erg goed vast zitten in je oor.

Anker Soundcore Liberty Air

Daar moet je altijd handigheid in krijgen , en dat gaat ook op voor deze in-ears. De onlangs door ons geteste Galaxy Buds hadden een soort ‘vleugel’ die je met een draaiende beweging in je oor kon haken. De Liberty Air heeft dat niet. Je drukt ze met een kleine draaiende beweging in je oor waarbij de stokjes schuin naar voren wijzen.

Het is belangrijk dat de rubberen dopjes goed in je oor passen. De dopjes die er standaard opzaten waren te groot en duwden de in-ears er als het ware weer uit. Met de kleine rubbertjes erop gaat het beter.

Duwen

Helaas ontkom je er niet aan om zo nu en dan de doppen weer aan te duwen. Dat probleem hadden we ook met de Samsung Galaxy Buds en de draadloze in-ears van OnePlus. Dit hoort nu eenmaal bij het model.

Bij het aandrukken van de doppen moet je het steeltje vastpakken. De doppen zelf zijn aanraakgevoelig en daarmee zet je allerlei functie in gang. Hier komen we later op terug.

Accu

Er zit een accu in de oordoppen en in de case waar je de doppen in opbergt. De opgave van Soundcore is dat je met een enkele lading van de doppen 5 uur lang kunt luisteren. Daarna kun je ze nog drie keer opladen in de case wat het totaal brengt op 20 uur. Ik heb dat niet tot op de minuut kunnen testen maar ik vermoed dat het niet ver van de waarheid zit.

De smalle matzwarte case heeft aan de voorzijde een indicator voor de accu bestaande uit drie lampjes. Deze gaat even aan wanneer je de case open of dicht doet. Het enige wat je hoeft te onthouden is dat wanneer het laatste lichtje gaat knipperen je snel naar de lader moet.

Geluidskwaliteit

Natuurlijk gaat het uiteindelijk over de geluidskwaliteit want daarop stop je die dingen in je oren. De kwaliteit is ‘ok’, wellicht iets minder dan die van Samsung maar die zijn dan ook twee keer zo duur. Op de site van Soundcore staat een prachtig stukje over grafeen gecoate drivers die heel precies oscilleren. Ik vind het allemaal prachtig, het geluid is goed en dat is waar het om gaat.

Bellen

Waar de Soundcore Liberty Air wel in uitblinkt is de kwaliteit bij het bellen. Daar stijgt deze set ver boven die van Samsung uit, ik ben prima te verstaan en daar ben ik dan weer heel blij mee.

Gevoelig

De bovenzijde van de oordoppen zijn aanraakgevoelig. Dat wil zeggen dat ze te bedienen zijn door aan te raken. Twee keer ‘tappen’ op rechts stopt of start de muziek. Lang drukken geeft je het volgende nummer, doe je dat op links dan krijg je het vorige nummer. Zo zijn er nog een aantal functies die je met de aanraking kunt bedienen.

Daarbij zit ook het opstarten van de Google Assistent. Twee keer tappen op links en je kunt je commando inspreken. Dat werkt zeer goed.

En verder

De doppen hebben een IPX5-rating en dat wil zeggen ‘spuitwaterdicht‘. Je kunt er dus mee sporten of natgespoten worden. Je kunt er dus niet mee zwemmen, ik kan me ook niet bedenken waarom je dat zou willen doen.

Lees ook: Review Samsung Galaxy Buds

Ik mis wel een functie. Wanneer je de oordoppen uitdoet dan stopt de muziek niet en speelt hij door. Er zit dus geen sensor in en dat is jammer. Zeker wanneer je even wil praten met iemand of iets dergelijks. De oordoppen gaan wel vanzelf uit wanneer je er even geen muziek op speelt, maar dan neemt hij (volgens mij) ook geen telefoontjes aan. Daar zit nog ruimte voor verbetering.

De Soundcore Liberty Air kopen

Naar aanleiding van mijn test kan ik een positief koopadvies geven. Met een prijs van rond de €90-€100 krijg je veel waar voor je geld. Je kunt de Anker Soundcore Liberty Air kopen in zwart of wit bij Bol.com

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.