Een APK-keuring voor 400 werknemers van de gemeente Rotterdam

Voorkomen is beter dan genezen en dan gaat het ook om de gezondheid van jezelf en van je werknemers. De gemeente Rotterdam is actief op het gebied van gezond en vitaal personeel. Daarom heeft het 400 werknemers een ‘APK’-keuring gegeven.

Check-up

Je stijl van leven veranderen wanneer je ziek bent is eigenlijk veel te laat. Jezelf en je werknemers preventief laten checken is dan een goed idee. Een preventieve check kan eventuele problemen vroegtijdig opsporen en klachten voorkomen. Daarnaast bevordert het de bewustwording rond gezonder leven.

Deze check-up viel midden in de ‘Week van de werkstress’, preventie is ook verminderen van werkgerelateerde stress. Er waren daarom tal van workshops en lezingen die hen daarbij kunnen helpen, waaronder de allereerste ‘binaural beats’ workshop van Nederland. Dit is een soort meditatievorm waarbij er op een koptelefoon in het linker- en rechteroor twee nét verschillende tonen afgespeeld, waardoor de hersenen een derde toon aanmaken en de luisteraar helemaal tot rust komt. Daarnaast is er ook gekeken naar de werkplek, de positie van de monitor en de hoogte van de werkplaats zijn belangrijk om rugklachten te voorkomen.

Via deze preventie hoopt de gemeente Rotterdam over gezonde werknemers te kunnen beschikken. Want gezonde werknemers zijn gelukkiger en gelukkige werknemers zijn productiever en leveren hogere kwaliteit werk af.

Bron: Persbericht

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.