man op fiets

Appen op de fiets, 95 euro boete

Nadat eerder het gebruik van een mobiele telefoon in de auto flink aan banden werd gelegd is nu ook de fietser aan de beurt. Betrapt de politie je op het gebruik van een mobiel elektronisch apparaat dan kun je een boete krijgen van 95 euro.

Boete voor appen op de fiets

Vanaf het moment dat de boetes voor de automobilisten werden ingevoerd werd er geroepen om gelijkende maatregelen voor de fietsers. Deze veroorzaken door het gebruik van een smartphone ook voor gevaarlijke situaties op de weg. De minister heeft daarvoor een boete vastgesteld van €95 per overtreding. Deze boetes zullen overigens pas vanaf 1 juli worden uitgedeeld omdat de wet dan pas in werking gaat.

Mobiel elektronisch apparaat

De wet zegt dat je als fietser geen mobiel elektronisch apparaat mag vasthouden tijdens het berijden van een fiets. Daaronder valt natuurlijk de mobiele telefoon, smartphone, tablet en muziekspelers.

Over het dragen van een headset of het gebruik van een smartwatch is (nog) niks bekend. De politie benadrukt dat het hier gaat om het voorkomen van onveilige situaties.

De overheid heeft al een campagne lopen om de veiligheid van fietsers en automobilisten te verberen in relatie tot het gebruik van een smartphone. Kijk daarvoor op Rij Mono

Meer informatie over wetgeving met betrekking tot de fiets kun je hier vinden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.