Apple blokkeert Beeper Mini vanwege ‘security risks’

Afgelopen week was er een opvallende lancering van een nieuwe app. De app Beeper Mini heeft een oplossing gevonden voor het iMessage probleem op Android (of andersom).

Beeper Mini verstuurt iMessage berichten vanaf Android

Er is nog steeds geen algemeen platform voor messenger-apps. Dat zorgt ervoor dat je een bericht dat je via Telegram verstuurt alleen via Telegram kan lezen. Daarnaast is er nog steeds geen oplossing voor het verzenden van iMessage berichten vanaf een Androidtoestel.

Al enige jaren proberen enkele bedrijven dit probleem op te lossen, zelfs telefoonmaker Nothing heeft er een app voor gemaakt, zonder veel succes overigens.

Toch is er een nieuwe uitdager die de strijd aan gaat met dit probleem. Het bedrijf Beeper heeft een app gelanceerd met de naam Beeper Mini. Met de app claimen ze een oplossing gevonden te hebben voor het veilig verzenden en ontvangen van iMessage berichten. Daarbij hoeven er geen Apple ID’s aan gemaakt te worden en worden de beveiligingssleutels op het toestel opgeslagen.

Apple blokkeert Beeper Mini

Het zag er allemaal goed uit, maar toch werkt deze manier van berichten verzenden niet meer. Apple heeft uit veiligheidsoverwegingen de toegang van de app geblokkeerd. Ze zijn bezorgd over de veiligheid van de gebruikers en de mogelijkheid van bijvoorbeeld het verzenden van grote hoeveelheden spam.

Veiligheid en privacy is belangrijk voor Apple en zijn gebruikers. Toch kunnen sommigen zich niet aan de indruk onttrekken dat Apple ook helemaal niet zit te wachten op een dergelijke integratie op een van hun meest succesvolle diensten.

Onderzoek heeft uitgewezen dat een grote groep Apple gebruikers blijft hangen vanwege iMessage. Komt er een goede stabiele oplossing voor de uitwisseling van iMessage berichten tussen Apple en Android dan zou deze groep makkelijker kunnen overstappen.

Beeper blijft ondertussen werken aan een oplossing om de € 2,- per maand kostende dienst weer online te krijgen. Apple heeft op zijn beurt weer verteld dat ze de dienst blijven blokkeren.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.