Woz U

Apple oprichter Steve Wozniak start online opleidingsplatform Woz U

Steve Wozniak wil graag studenten stimuleren om een opleiding te volgen dat te maken heeft met Technologie. Daarvoor heeft hij een eigen platform opgericht met de naam Woz U.

Steve Wozniak

Waar iedereen bij Apple aan Steve Jobs denkt moet je weten dat hij niet de enige is de aan de fundering van Apple heeft gewerkt. Het was Steve Wozniak waarmee Jobs aan de eerste Apple computer heeft gewerkt. Wozniak is in al die jaren daarna meer op de achtergrond gebleven waarbij Jobs meer de openbare inspirator was.

Wozniak en Jobs bouwen eerste Apple computer

Woz U

Deze Steve Wozniak lanceert een nieuw opleidingsplatform van technologie studies. Een online platform dat hij in de toekomst wil uitbreiden met 30 fysieke locaties door heel het land. Hij  wil opleidingen aan gaan bieden in verschillende disciplines. Onder deze disciplines onder andere sofware engeneering, information technology, cybersecurity en het ontwikkelen van applicaties.

Naast de opleidingen biedt Woz U ook de kans aan bedrijven om te verbinden. Ze kunnen dan gebruik maken van de tools die het platform biedt om jong talent te vinden en ze te trainen. Daarnaast zal het programma ook samenwerkingen aangaan met scholen om ook daar het talent te zoeken en te trainen.

Woz U online opleiding

Schuld

Het grootste doel van Wozniak is om mensen te trainen en op te leiden in digitale vaardigheden zonder ze met een grote schuld op te zadelen. Volgens hem is de stap om een dergelijke opleiding te doen nog heel erg groot, men is onzeker of men het wel aankan. Wozniak wil met het programma de drempel verlagen.

Kosten

Er is nog niets  bekend of de student iets moet betalen of dat de opleidingen gratis worden aangeboden. De algemene gedachte is dat er wel iets betaald moet gaan worden maar de samenwerking met bedrijven en het feit dat Wozniak ook start-ups die uit deze opleiding komen gaat ondersteunen ( en dus aan gaat verdienen) zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de prijs laag is.

Bron: The Verge

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.