Apple Vision Pro

Apple Vision Pro, dit zijn de eerste reacties

Het uitkomen van de AR headset van Apple is een van de grootste tech gebeurtenissen van dit jaar. Een totaal nieuwe categorie met een totaal nieuw product. Wat zijn de eerste reacties op de Apple Vision Pro.

‘Dit is de slechtste Apple Vision Pro ooit’

Deze headset moet het begin zijn van een nieuwe categorie binnen Apple. MKBHD zei het treffend in zijn video. We klagen vaak over Apple dat het geen baanbrekende producten meer maakt. Dat argument kunnen we niet meer gebruiken, de Apple Vision Pro is zo een product.

Zowel MKBHD als Neistat zijn het over een ding eens. Er moet nog veel verbeterd worden aan deze headset. Is dat erg? Welnee! Ook de eerste iPhone had zo zijn tekortkomingen en de eerste Apple Vision Pro heeft dat ook.

In een van zijn videos legt Marques Brown Lee een aantal van de pijnpunten bloot.

Een van de meest genoemde door MKBHD en andere is de ‘pass through’. Het idee van deze headset is dat je de buitenwereld mee krijgt zoals deze is. Daarnaast moeten andere gewoon met je kunnen communiceren terwijl je de bril op hebt. Dat kan alleen wanneer je de ogen ziet van diegene die hem op heeft.

Men wil een wereld waarin de schermen die je gebruikt rondzweven in de ruimte en dat je nog steeds de wereld om je heen kunt zien. Dat kan bij bij de Vision Pro, maar niet zoals je denkt. De hedendaagse techniek is nog niet zo ver dat we beeldschermen kunnen maken waar we 100% doorheen kunnen kijken. In deze headset van Apple hebben ze dat opgevangen door camera’s aan de buitenkant te plaatsen die de filmen wat er buiten de bril te zien is. Dat ziet de drager dus weer aan de binnenkant op zijn display. Gelukkig zijn deze displays zo bizar goed dat je vrijwel geen verschil merkt. Tenminste dat zeggen diegene die hem al gebruikt hebben.

Voor de buitenwereld is dat anders. Jouw ogen worden gescand en op de buitenzijde van de brik geprojecteerd. Wat men daar ziet zijn niet je echte ogen, niet een gefilmde versie van je ogen maar een geanimeerde versie van je ogen. De resolutie is vele malen minder dan het scherm van de binnenzijde. Daarnaast is de weerspiegeling van de buitenzijde teveel aanwezig.

Apps

Het tweede punt waar je rekening mee moet houden wanneer je nu een Apple Vision Pro koopt, zijn de apps. Er zijn nog maar 600 apps die speciaal gemaakt zijn voor de bril. Veel van de andere miljoenen apps zijn wel te gebruiken maar niet geoptimaliseerd voor de AR Bril.

Dit is natuurlijk een probleem dat snel(?) zal verdwijnen. Marques Brown Lee zegt ook dat het niet ontbreekt aan de goede ideeën. Hij noemt onder ander het idee van de F1-app voor de Vision Pro. Inderdaad een waanzinnig concept.

De conclusie is dat deze Apple Vison Pro een apparaat is met nog heel veel verbeterpunten. Het scherm aan de buitenkant, de apps maar ook het gewicht en het draagcomfort. Dat is helemaal niet erg, want dit is helemaal nieuw voor iedereen…zelfs voor Apple.

Dit is de toekomst

Casey Neistat verwoord het anders en wat het bovenstaande betreft heel erg goed en duidelijk.

This is the future of computing

Case Neistat

Neistat had op Times Square welk HET moment van realisatie. Dit is hoe de toekomst van de computer er uit gaat zien. Zwevende schermen in de ruimte die je overal en altijd kan gebruiken.

Dan graag wel in een lichte bril zonder alle banden en externe accu’s, maar het begin is er…

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.