Apple Vision Pro

Apple Vision Pro, wat is het , wat kost het en wat kun je er mee?

Wanneer je een beetje het nieuws rondom Apple volgt dan heb je vast wel eens gehoord van de Apple Vison Pro. Wat is dat eigenlijk?

Wat is de Apple Vison Pro?

Wanneer je dit apparaat ziet dan denk je als eerste aan een duikbril. Dan heb je gedeeltelijk gelijk, want het is inderdaad een bril. Het is alleen geen gewone bril.

Wanneer je de Apple Vision Pro op zet dan kun je de digitale wereld en de fysieke wereld combineren. Dat wil zeggen dat je iets van het web kunt bekijken terwijl je ook nog de ruimte om je heen ziet.

Het doel van Apple met deze bril is om je als het ware midden in een digitale wereld te zetten. Daarvoor heeft de bril een scherm met een hele hoge resolutie en werkt alles in drie dimensies. De interface, de camera en het geluid zijn in meerdere dimensies te beleven.

De Apple Vision Pro bestaat uit een bril en een grote band die de bril op je hoofd moet houden. Wat je niet afgebeeld ziet is de accu die je ook nodig hebt.

Maar…wat kun je er mee

Deze bril is van Apple en daarom kun je er vooralsnog vooral apps van Apple mee gebruiken. Zo kun je de Webbrowser Safari gebruiken en het berichtensysteem van Apple. Voorlopig zal media de voornaamste reden zijn waarom de Appel Vision Pro gaat gebruiken.

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, maak je een wereld met schermen om je heen. Door er naar te kijken en je handen te gebruiken kun je taken uitvoeren.

Door de hardware en software kun je films en series bekijken en beleven. Het verschil met ‘normale’ kijken op een scherm is dat je met de bril er als het ware midden in zit.

Hoe werkt het ?

Deze bril heeft geen toetsenbord, dus hoe geef je dan opdrachten of zoek je iets op? Het antwoord is: met je ogen en vingers.

De Apple Vision Pro kan namelijk de beweging van je ogen volgen. Je ziet een virtueel toetsenbord voor je, je kijkt naar een letter en door met je duim en wijsvinger (voor de bril) te knijpen (pinchen) selecteer je de letter. Knap, maar een ventieldopjeshouder opzoeken duurt dan best lang. Gelukkig kun je ook de steminvoer gebruiken.

Wil je meer in detail weten hoe het werkt? Lees dan de eerste ervaringen van The Verge of kijk op de site van Apple of van iCulture.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.