ARC Browser

ARC vindt het browsen opnieuw uit

Eigenlijk zijn er maar twee browsers in de wereld. Dat is Safari en Chrome, waarbij de laatste het grootste marktaandeel heeft. Arc is een nieuwkomer die snel aan populariteit wint.

Wat is Arc?

Wanneer je naar deze website gaat dan is het meteen duidelijk waar het om gaat. The Browser Company heeft de zware taak op zich genomen om Chrome van de troon te stoten. Zij bedachten de browser met de naam Arc, een app die voorlopig alleen op de Mac en de iPhone werkt.

De unieke functies van deze browser is dat hij veel beter is in het organiseren van bijvoorbeeld je bookmarks. Hij laat je projecten aanmaken waarbinnen je alle websites kunt opslaan die je daar voor nodig hebt. Handig dus.

Nieuwe iOS app Arc is bijzonder

Er was al een app voor iOS maar deze heeft een grote update gekregen. Eentje die de manier waarop wij informatie gaan zoeken op het internet wel eens kan gaan veranderen.

De app Arc introduceert de functie “Browse for me”. Waar je eerst altijd je vraag invult en dat een aantal links krijgt waaruit je gaat kiezen, doet Arc dat nu voor jou. Met “Browse for me” verzamelt Arc voor jou de relevante gegevens en vat ze samen. Dat gebeurt natuurlijk met AI.

Op het bovenstaande screenshot van The Verge zie je hoe het werkt. Eerst de zoekactie, daarna gaat Arc de informatie zoeken en presenteert je uiteindelijk een pagina met alle informatie samengevat. Onderaan deze pagina krijg je ook nog een lijst met links waarmee je dieper kan ingaan op je vraag.

ARC gebruikt verschillende AI modellen om aan de informatie te komen. The Verge zegt wel dat niet alle zoekopdrachten even goede resultaten teruggeven. Het is een kwestie van tijd dat ook dit op een acceptabel niveau is.

ARC op Windows en Android

Zoals ik hierboven al schreef, Arc werkt momenteel alleen voor de Mac en iOS. De app voor Windows komt er aan, je kunt je hier inschrijven.

Is er al een app van Arc voor Android? Nee, helaas heeft The Browser Company nog geen app voor Android gemaakt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.