Ataribox

Ataribox, nog niet meer dan een tekening

Atari is een grote naam in de game-wereld, of beter gezegd was. Het bedrijf is momenteel niet meer dan een schim van wat het ooit was. Onlangs gaven ze de wereld een eerste kijk op hun nieuwe Ataribox gamesconsole.

Ataribox render

Een eerste kijk klopt in zoverre dat we een render te zien kregen van wat de Ataribox eigenlijk moet gaan worden. Ook is er wat bewegend beeld dat je hier kunt bekijken.

Het uiterlijk van de Ataribox is niet spectaculair wel enorm ‘stylisch’ door het gebruik van hout. Wat betreft specificaties is er helemaal nog niks bekend omtrent deze console. Op een andere render is te zien dat er een SD kaart inkan, er zijn 4 USB poorten en een HDMI poort. Maar nogmaals het is een computersimulatie en iedereen kan een aantal poorten in een kastje proppen.

“our objective is to create something new, that stays true to our heritage, while appealing to both old and new fans of Atari.”

Waarom Ataribox

Atari komt met deze nieuwe box in een speelveld met drie grote namen, Microsoft, Sony en Nintendo. Wanneer ze daar tegenop willen boksen zullen ze met iets goeds moeten komen.

Wat dat dan is wet niemand maar iedereen speculeert wel als een dolle natuurlijk. De meeste speculaties gaan toch richting een console die oud en nieuw gaat samenbrengen. Atari heeft een grote historie van games die als Retro-games weer op de markt kunnen komen.
Dat truukje kijken ze dan af van Nintendo die ze als een extraatje ook nog in een mini-uitvoering van de klassieke NES stopt.

Wat er aan nieuwe materiaal zal komen is gissen. En laten we duidelijk zijn Atari is al lange het oude Atari niet meer want het bedrijf is verschillende malen verkocht, opgedeeld en weer verkocht.
Het Franse bedrijf dat nu de naam Atari draagt heeft in feite niet meer dan de naam. En daar kom je een eind mee maar niet ver genoeg.

Atari ET

Wanneer je een leuke, informatieve en vermakelijke docu wil zien over een van de meest donkere periodes van Atari kijk dan naar Atari Game Over op Netflix of hieronder gratis op YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=Urd9JbjLmbY

Deze docu gaat over een groep mensen die de Urban Legend onderzoeken over de spectaculair mislukte game ET van Atari. Ze onderzoeken de aanleiding van het maken van de game, ze praten met de ontwikkelaars en gaan op zoek naar de plaats van duizenden Atari games begraven zouden zijn. Must see.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.