audfiomack

Audiomack, is het een alternatief voor Soundcloud?

Soundcloud ontslaat werknemers en laat weten bijna door zijn geld heen te zijn. Dat biedt kansen voor concurrenten die tot nu toe in de schaduw van Soundcloud hebben geleefd. Audiomack zou zomaar een alternatief kunnen zijn.

audiomack

Audiomack visual

 

Deze 4 jaar oude start-up zegt al 6 miljoen gebruikers te hebben en de diensten die audiomack verleent zijn te vergelijken met die van Soundcloud. Gratis uploads en streams voor zowel de artiest als de luisteraar.

Het gebruik van deze dienst zal altijd gratis zijn en blijven. Maar er zijn wel twee betaalde modellen van $1,99 (Gold) en $2,99 (Platinum). Goud laat de advertenties op je beeldscherm achterwege en bij Platinum krijg je daar nog een hogere kwaliteit stream bij.

Voor de artiesten en labels heeft audiomack een aantal tools om te verdienen aan hun streams en hun following te vergroten. Daarvoor heeft audiomack onder andere een API ( iets moeilijks voor ontwikkelaars) en de mogelijkheid om te connecten met andere platformen zoals YouTube.

Website en app

audiomack overview

In tegenstelling tot Soundcloud heeft audiomack een fris en licht design op de website en de app ( iOS en Android). De opzet van de pagina’s zij te vergelijken met de concurrent maar audiomack legt iets meer nadruk op het delen van de muziek.

Datzelfde zien we in de applicatie al zitten daar de advertenties vaak enorm in de weg. Je moet wel even je weg vinden in de applicatie want hij komt een beetje ‘overvol’ over, maar daar stap je makkelijk overheen.

Knip

audiomack snip

Er zit een superleuke functie in deze applicatie en dat is een ‘knip-functie’. Je kunt een stuk van een nummer knippen en deze samen met een stuk video of een foto van jezelf samenvoegen en dan delen op social. Erg leuk gedaan en zeker voor de socials onder ons een leuke tool om de Instagram feed een beetje op te tuigen

Muziek


Het is nog een onbekend platform dus je zal de grote jongens er nog niet terugvinden. Maar dat geeft je juist de gelegenheid om nieuwe artiesten te ontdekken. Platformen zoals deze zijn vaak het domein van rap en hiphop maar ook EDM is goed vertegenwoordigd.

Dus waar Soundcloud aan het worstelen is om boven te blijven geeft audiomack en ons als luisteraar weer eens wat nieuws te proberen. Laat weten of je wat kunt met deze vervanger van Soundcloud.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.