Automobilisten ergeren zich vooral aan andere automobilisten

Ken je de term Roadrage? Automobilisten die helemaal uit hun dak gaan en daarbij de grens overschrijden van het toelaatbare. Dat is de reactie die hopenlijk niet volgt op de ergenissen die weggebruikers in het volgende onderzoek hebben uitgesproken.

Ergernissen

Er zijn landen waar het nog slechter is, maar blijkbaar heb je het zwaar als automobilist in Nederland. Easypark heeft een onderzoek laten uitvoeren waar bijna 900 automobilisten hun gal hebben mogen spugen over wat er allemaal wel niet goed is op de weg in Nederland.

Het parkeren is volgens het onderzoek een complete hel. De meest genoemde ergernis is de hoogte van de parkeertarieven in de grote steden zoals Amsterdam. Wil je daar een paar uur parkeren dan kun je gelijk een tweede hypotheek op je huis nemen, want het is niet goedkoop. Een groot deel van de ondervraagden betaald ook teveel omdat ze niet weten hoe laat ze terug komen. Dat komt Easypark goed uit want met een parkeerapp op je smartphone betaal je nooit teveel. Helaas kan Easypark niks doen aan alle dubbelparkeerders, schadebijparkeren-rijders en ‘ik heb twee plekken nodig’-rijders die ook hoog scoren op hun lijstje.

Onderweg

Op het asfalt gaat het pas echt los met het leed dat autorijden heet. Namelijk 60 procent van de ondervraagden irriteert zich aan het telefoongebruik van de andere automobilisten. Blijkbaar weten ze zelf niet dat ze ook bij die 60% horen want vrijwel iedereen maakt zich daar wel eens schuldig aan. Het is een onderwerp waar nu ook de politiek zich mee bemoeit en het als roekeloos rijgedrag wil gaan bestempelen.

Snelheidsovertreders scoren ook heel hoog op de lijst. Meer dan 35% geeft aan zich te ergeren aan die maniakken dioe het gaspedaal te ver doordrukken. Maar ook de langzaamaandoeners oftwel de ouderen in het verkeer zijn voor 26% een reden om te klagen. Afsluitend zegt 16% zich te ergeren aan vrachtwagenchauffeurs, nu weten wij dat 100% van de vrachtwagenchauffeurs zich ergert aan de automobilist.

Oplossing

Het moraal van het verhaal van Easypark is natuurlijk, gebruik een parkeerapp en dan liefst de onze. Maar daarbij willen wij ook zeggen, wees eens lief voor elkaar en toon een beetje begrip achter het stuur. Wanneer dat niet lukt, ga lekker met het OV.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.