Face ID Apple Anti

Bang voor de iPhone X Face ID? Koop dan een masker

Hoge bomen vangen veel wind. En dat is zeker zo bij onze vrienden van Apple. Afgelopen week kondigden ze hun nieuwe paradepaardje aan, de iPhone X. Deze jubileumversie heeft een nieuwe functie om het toestel te unlocken, namelijk Face ID.

FaceID

Face ID is een nieuwe functie op de iPhone. Je kunt met je gezicht/ogen de telefoon unlocken. Je kijkt naar het scherm en de technologie herkent je gezicht waarna je in je telefoon kunt. Deze functie is overigens niet nieuw. Samsung heeft zoiets vergelijkbaars op zijn S8 en Note 8 zitten. Het Koreraanse bedrijf gebruikt daarbij wel een ander soort techniek.

Apple heeft zoveel geloof in deze nieuwe Face ID dat ze de vingerprintscanner van het toestel hebben gehaald. Wanneer je je toestel wil unlocken moet je dus of een code intikken of je moet de Face ID functie gebruiken.

Bang

Direct na de presentatie waren er al heel veel vragen over de veiligheid van Face ID. Het lijkt dat het een waterdicht systeem is maar dat is het, volgens velen, niet. Men is bang dat men, wanneer je slaapt, het toestel voor je gezicht gaat houden. Of dat een crimineel je kan dwingen naar het beeldscherm te kijken om in het toestel te komen.

Commercie

Natuurlijk is daar de commercie om op deze kans in te springen. Een Chinees bedrijf heeft een aantal artikelen online gezet die diefstal via je Face ID moeten voorkomen. Het zijn in feite Bacalava’s met ooglappen of de bekende slaapmaskers uit het vliegtuig. Dit bedrijf rebrand ze heel slim als een product tegen diefstal van je iPhone X.

Je hoeft deze dingen natuurlijk helemaal niet in China te bestellen. Ze zijn ook gewoon in Nederland te vinden. Zoals deze voor maar Euro 3,50 of deze voorzien van een smiley. Voor iets meer dan 5 euro ga je als Donald Trump door het leven, werkt zonder problemen.

Kun je Face ID misbruiken?

Allemaal heel grappig natuurlijk, maar is Face ID om de tuin te leiden? Voor het unlocken van je iPhone X moet je je ogen open hebben, dus zolang je met je ogen dicht slaapt ben je veilig. Daarnaast maakt de sensor een 3D scan van je gezicht, dus de Face ID om de tuin leiden met een foto is ook niet mogelijk.

Volgens Apple zou de kans dat een ander de Face ID kan gebruiken om in jouw toestel te komen 1 op een miljoen zijn. Met de vingerprintsensor was dat 1 op 50.000 en met een code is de kans 1 op 10.000 dat iemand deze kan raden.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.