Vine kiomt terug

Bedenker van Vine werkt aan een opvolger van de populaire app

Een aantal jaar geleden was er opeens een app waar iedereen gek van was. Vine was de naam en het betrof video’s van 6 seconden die achter elkaar doorliepen ( loopen). Twitter kocht deze app maar faalde overduidelijk om er iets nog beters van te maken. Eind 2016 hield de app op met bestaan,maar wellicht komt er een vervolg.

Vine komt terug

Vine was immens populair. Vooral in de Verenigde Staten waren er een  aantal ‘makers’ die heel veel geld verdienden omdat ze door merken werden gevraagd. Een van de oprichters van Vine die destijds de app voor 30 miljoen verkocht aan Twitter denk aan een vervolg.Op Twitter laat hij weten nog steeds heel veel vraag te hebben naar Vine en daarom heeft besloten om aan een vervolg te gaan werken van de app.

Wanneer deze app klaar is kan hij niet zeggen, het is een prive-project dat hij zelf betaald. Daarnaast heeft hij nog een fulltime baan, dus fans hoeven er niet op te hopen dat het binnen korte tijd op de verschillende app-winkels staat.

https://www.youtube.com/watch?v=x0uXVy4fzUA

Twitter heeft van Vine nooit een succes kunnen maken. Het bedrijf kocht de app voor zijn 2oo miljoen gebruikers maar kon daar aan het eind van het liedje geen geld aan verdienen en stopte met de app. Er is nog wel een Vine-camera-app die werkelijk helemaal niemand gebruikt.

Vine was Stories ‘avant-la-lettre’

Hoewel een Vine niet verdween had het wel wat weg van de Stories waar we nu zo gek van zijn op Snapchat en Instagram. Door de tijdsbeperking van 6 seconden moest een ‘maker’ zeer creatief zijn om zijn verhaal te vertellen. Sommige artiesten waren daar ontzettend goed in en waren verantwoordelijk voor veel meesterlijke clipjes op Vine. Veel van deze clips staan nog steeds op YouTube. Nadat Vine ophield met bestaan zijn veel van de ‘makers’ naar Snapchat overgestapt.

Bron: Androidauthority

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.