Huisdieren,zo bescherm je ze tegen de hitte

Er staat een periode met hele hoge temperaturen voor de deur. Als mens weten we heel goed hoe we ons daar tegen moeten beschermen. Onze huisdieren hebben daarentegen nog wel eens hulp nodig.

Koel houden

Het is heel simpel maar toch ontzettend om te benadrukken. Je moet zorgen dat je huisdieren de warmte kwijt kunnen. Honden, katten en konijnen kun je afkoelen door ze nat te maken.

Vooral de hals, kop, oren en poten moet je nat maken, daar raken deze dieren de warmte kwijt. Honden hebben bijvoorbeeld alleen zweetklieren onderaan de poten. Zet ze niet in ijskoud water, dan trekken de bloedvaten samen en kan men de hitte nog moeilijker afgeven.

Huisdieren en hitte

Een koele omgeving is natuurlijk ook belangrijk. Genoeg schaduw, drinken en water om te koelen in de buurt. Dat kan de tuin zijn, maar dan ook binnen in huis zijn. Met de gordijnen dicht kan het in huis een stuk koeler blijven dan buiten.

Wandelen met huisdieren

Er op uit met de hond is natuurlijk altijd goed, behalve bij extreme temperaturen. Houdt de wandeling kort en wanneer mogelijk niet op het heetst van de dag. Is er een bos in de buurt ga dan daar heen. Onder de bomen kan het een stuk koeler zijn.

Lees ook: Hittebord van de dierenbescherming

Niet in de auto, tent of andere warme plek

Deze tip zouden we eigenlijk niet meer moeten noemen. Helaas sluiten mensen nog steeds hun huisdieren op in een afgesloten auto. Elk jaar redt de politie weer huisdieren door een raam in te slaan. Dit is geen ongelukje of vergeetachtigheid. Dit is dierenmishandeling en wat ons betreft crimineel gedrag.

Tips

Bovenstaande tips zijn eenvoudig en met een klein beetje goede wil komen onze huisdieren deze periode ook goed door. Wil je meer weten en tips ontvangen over je huisdieren? Dan kun je terecht bij de Dierenbescherming en het LICG. Op deze websites staan tips.

Photo by Tran Mau Tri Tam on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.