The Big Bang Theory

The Big Bang Theory stopt na twaalf seizoenen

Het is een van de meest populaire sitcoms van de afgelopen 10 jaar. The Big Bang Theory brak record na record en iedereen sloot Sheldon in zijn hart. Na 12 seizoenen stopt deze show en gaan de acteurs wat anders doen.

The Big Bang Theory stopt

Aan het begin van het twaalfde seizoen heeft de cast en de productiemaatschappij bekend gemaakt dat er geen dertiende seizoen zal gaan komen. Er waren al geruchten dat er intern werd gesproken over het stoppen van de serie maar het is nu dus definitief.

Big Bang Theory
Big Bang Theory

De acteurs hebben aangegeven dat ze het niet erg zouden vinden om na twaalf seizoenen weer eens wat anders te gaan doen. Zeker Jim Parsons wilde eigenlijk al stoppen en The Big Bang Theory zonder Sheldon zou ondenkbaar zijn. Jim Parsons won meerdere awards voor zijn rol als Sheldon in de serie. Verder liepen veel van de contracten af en heeft de productiemaatschappij niet zo heel veel zin om weer een lange periode van onderhandelen in te gaan. In de laatste contractonderhandelingen moest de vaste cast wat geld inleveren om Melissa Rauch (Bernadette) en Mayim Bialik (Amy) een loonsverhoging te geven. Beide waren later bij de show gekomen en stonden blijkbaar lager op de loonschaal.

Herhalen

Met het stoppen van The Big Bang Theory is de serie niet verloren. Net als de legendarische voorganger Friends zullen alle twaalf seizoenen nog tot in den treure worden herhaald. Zenders als Veronica, Comedy Central en dergelijke staan bekend voor het inplannen van deze series aan het begin van de avond. Overigens is het een compliment naar de makers dit soort series dat deze na jaren van herhaling nog steeds goed bekeken worden. Er komen zelfs weer nieuwe jonge fans bij die bijvoorbeeld Friends ontdekken.

Bron: Variety

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.