Bluesky voor iedereen

Bluesky is nu open voor iedereen

Er was eens een man met de naam Jack, hij bedacht een sociaal netwerk met de naam Twitter. Deze zelfde Jack probeert het nog een keer nadat Twitter verkocht is en deels ten gronde gericht door zijn nieuwe eigenaar. Na een periode van alleen toegang via een uitnodiging is Bluesky nu open voor iedereen.

Twitteren net als vroeger

Bluesky bouwt aan een open sociaal netwerk. En dan hebben we het over een netwerk waar iedereen aan kan deelnemen, maar ook aan kan bijdragen. Daarbij staat voorop dat re een gebruiksvriendelijke ervaring voor iedereen is.

Tot voor kort maakte het netwerk gebruik van uitnodigingscodes om een account aan te maken. Vanaf vandaag is dat niet meer nodig en kan iedereen gebruik maken van het Bluesky netwerk.

Een van de voordelen van Bluesky is dat de eerste feed bestaat uit de mensen die je volgt. Geen gedoe met aanbevolen accounts die bedoelt zijn om je meer mensen te laten volgen.

Wil je nieuwe mensen ontdekken dan ga je naar de Discover tab. Wil je weten wat je vrienden volgen, there is a tab for that.

Bluesky vs Threads

Wanneer we X buiten beschouwing laten hebben we twee ‘micro blog’ netwerken die relevant zijn. Threads van Meta en Bluesky.

Threads heeft als voordeel dat ze een kickstart krijgen omdat je daar met een druk op de knop dezelfde mensen kunt gaan volgen als op Instagram. Dat heeft als voordeel dat je daar sneller interactie krijgt.

Bluesky ligt het dichtste bij de ‘oude Twitter’ groei zal daar een stuk moeilijker zijn. Waar dit netwerk wel punten mee scoort is dat er geen of bijna geen rommel aangeboden wordt in je timeline.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.