Samsung vs Android

Boem! Apple is nu groter dan Samsung

Wie is de grootste? Dat is ontzettend belangrijk voor welk bedrijf dan ook. Samsung was meer dan tien jaar lang het merk die het grootste aantal smartphones verscheepte. Toch komt Apple langszij

Cijfertjes

De IDC is een organisatie die overal data over bijhoudt, ook wat er jaarlijks aan aantallen smartphones over de toonbank heengaat. Zij hebben berekend dat het marktaandeel van Apple wat betreft verscheepte smartphones (van de fabriek naar distributie) nu op 20, 1 % staat en dat van Samsung op 19,4%.

Voordat ze de polonaise gaan lopen bij Apple, het is niet helemaal (of helemaal niet) te danken aan Apple dat Samsung nu lager uitkomt. Het merk uit Korea had gouden jaren nadat Huawei de westerse markt werd uitgedrukt door de maatregelen in de Verenigde Staten. Veel gebruikers van Huawei vluchten naar Samsung.

Apple vs Samsung

Het afgelopen jaar heeft Huawei op de Chinese markt laten zien dat ze terug zien. Ook een merk als Honor laat groei zien. Google doet ook mee, de Pixel smartphones krijgen eindelijk de tractie die het verdienen. Ook het niet-tech gedeelte van het publiek heeft nu de Pixel omarmt.

Dalende markt

In 2023 is het aantal verscheepte smartphones met 3,2 procent gedaald. De laatste drie maanden laten weer een stijging zien van het aantal verkochte smartphones en dat is een positief teken voor dit jaar.

Overigens zullen we over een aantal weken weer andere cijfers zien. Wanneer een merk als Samsung zijn vlaggenschip lanceert zien we doorgaans het marktaandeel stijgen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.