Deze oortjes van Bose gaan niet in je oor

Bose heeft zijn Ultra Open Earbuds officieel aangekondigd en deze oortjes lijken in niets op alle voorgaande modellen van het merk.

Niet in en niet op het oor, maar voor het oor

In-ears zijn heel fijn. Ze zijn lekker klein, fijn om te dragen en soms merk je niet eens dat je ze in hebt. Een van de grote nadelen is dat je je voor een groot deel afsluit van de buitenwereld. Dat is niet goed in een situatie waarin je moet communiceren met anderen en waar er gevaren van buitenaf zijn zoals verkeer.

De Ultra Open Earbuds van Bose zitten niet in je oor en er ook niet op. Deze oortjes zitten voor je oor en sturen het geluid richting je gehoorkanaal. Hiermee blijf je altijd voor 100% in contact met de buitenwereld.

Klem de Ultra Open Earbuds

Ook de manier van bevestigen is apart. Je klemt deze oortjes namelijk OM je oor heen. Hiermee komt de accu en het deel waarmee je je het apparaat kunt bedienen aan de achterzijde van het oor te hangen. De voorzijde hangt als het ware aan je oor.

The Verge heeft al even mogen spelen met dit nieuwe model van Bose. De audio-expert was waarschijnlijk niet de juiste persoon voor deze test. De Bose Ultra Open Earbuds zijn niet gemaakt voor optimaal genieten van muziek. Wanneer je dat wil dan stop je je oorkanaal dicht met een dopje.

Deze oortjes zijn gemaakt voor mensen die wellicht wat meer ‘into fashion’ zijn en mensen die graag alles meekrijgen wat er in de buitenwereld gebeurd.

Ik behoor tot de laatste groep mensen. Een tijd geleden kon ik de Sony LinkBuds testen voor Androidworld. Deze oortjes van Sony hebben hetzelfde idee maar de uitvoering is anders. Dit model heeft een open ontwerp met een ring die in het oor geklemd wordt en daardoor contact heeft met de buitenwereld.

De Bose Ultra Open Earbuds kopen

De Ultra Open Earbuds zijn al te koop, maar niet goedkoop. Je mag € 349,95 neerleggen voor dit aparte product. Daarvoor krijg je geen ruisonderdrukking, maar wel een lange accuduur. Daarvoor krijg je geen Bluetooth Multipoint, maar wel het geluid van je omgeving mee. Als laatste, het is Fashion baby..en dat is ook wat waard.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.