Brainpower

Brainpower was nooit weg maar is toch weer terug

Misschien is hij wel het beste wat we ooit hebben gehad en nog steeds hebben wat betreft Hip-Hop in Nederland, maar dat is een kwestie van smaak. We kunnen niet zeggen dat Brainpower terug van weggeweest is, maar hij gaat wel weer op tour. Vijftien jaar geleden kwam ‘Verschil moet er zijn’ uit met zijn megahit ‘Dansplaat’, een reden voor een tour door Nederland.

Brainpower

Hij heet Gert-Jan Mulder maar we kennen hem allemaal als BrainPower. De klein van stuk blanke rapper die een enorme hit scoorde met ‘DansPlaat’, mega-sales van zijn cd, volle zalen en alles uitverkocht. Hij bracht 10 platen uit die vrijwel allemaal in de top 100 terechtkwamen, won prijzen in het binnen en buitenland. Zelfs was hij onderwerp van een onderzoek wat betreft zijn unieke woordengebruik. Hij gebruikte er 1295 en verkeerd daarmee in het goede gezelschap van Harry Mulisch.
Het is nu 15 jaar geleden en aan de oppervlakte hebben we de laatste tijd niet veel gehoord van deze woordkunstenaar.

Maar hij was niet stil en hij zat niet stil, hij was alleen even van de radar. Hij was druk met schrijven van liedjes, onder andere voor Kinderen voor Kinderen. Hij heeft zelfs meegewerkt aan een nummer dat op de eerste plaats kwam in Japan. Daarnaast heeft ook tracks gemaakt in de VS en met Amerikaanse artiesten.

Terug maar dan anders

Vawege het 15 jarige jubileum van de plaat ‘Verschil moet er zijn’ gaat Brainpower weer op tour. Het is geen gewone tour want hij neemt een orkest van 20 man mee om zijn tracks op een andere manier op de buhne te brengen. Het orkest heet Re:Freshed en bestaat uit onder andere violen, een blazerssectie, drums en alles wat muziek groots kan maken.

Zijn tour is begonnen op 30 september in Zwolle en heeft in totaal 9 shows. De laatste zal zijn op 3 november in De Vorstin in Hilversum.

 

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.