Burning man

Burning man, feesten in de woestijn

Elk jaar van de laatste zondag in augustus tot en met de eerste maandag in september kun je naar Burning man. Een festival wat je volgens velen ooit een keer bezocht moet hebben.

Burning Man

Dit jaar is het de 32e editie van het Burning Man festival. De eerste keer werd dit grote feest op straat gehouden in San Francisco, maar tegenwoordig spendeer je een week lang in de woestijn in een soort fantasy decor.

Burning man
image reptar_prime on instagram

Het festival is geen ordinair bandjes kijken en worst eten zoals op PinkPop. Burning Man is een happening waar naast muziek ook kunst en de community belangrijk zijn. Alles draait om communiceren, deelnemen, geven en ontvangen, zelf expressie en meer van dit soort dingen.

Burning man
image Smalltowndiva instagram

Wanneer je naar de beelden kijkt zul je veel experimentele kunst zien die zich uit in de meest bizarre constructies en optredens.

De naam Burning Man komt van de enorm grote installatie van hout die elk jaar centraal in het festival staat. De beeltenis van de man wordt elk jaar op de zaterdag in de fik gestoken. Vandaar de naam Burning Man.

Deze brandende man kom je onder andere tegen in de video hieronder. Een kleine recap wat er allemaal te zien was in de 2015 editie van het festival.

Ervaring

Burning man is voor velen een fantastische ervaring. Veel grootheden uit Silicon Valley zijn bezoekers van het festival. In het verleden kwam je Elon Musk, Jeff Bezos, Larry Page en Mark Zuckerberg daar tegen.

Deze creatievelingen en uitvinders komen voor de openheid en de creativiteit die je kunt ervaren op het festival. Elk jaar zie je ook veel andere celebrities op dit evenement, maar die komen vaak alleen omdat het leuk staat op hun instagram.

Burning man
image Angelcpai Instagram

Wil je ook?

Ooit was het een gratis festival maar na de eerste 5 edities werden de kosten te hoog. Wanneer je nu naar Burning man wil moet je tussen de 80 en 450 dollar neerleggen. Maar dat is dan zonder de reis naar de Verenigde Staten. Wanneer je gaat ben je een van de 70.000 die daar aanwezig zullen zijn, maar je kunt ook gewoon naar de Efteling natuurlijk.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.