BYD maakt meer auto's dan tesla

BYD verkocht meer elektrische auto’s dan Tesla maar dreigt geboycot te worden

BYD staat voor Build your Dreams en dat is een Chinese autofabrikant. En dat zijn geen kleine jongens want ze maken meer auto’s dan Tesla.

De grootste

Deze producent van auto’s maakte bekend dat ze 3,2 miljoen auto’s op de markt hebben gezet in 2023. Dat is een stuk meer dan de 1,84 miljoen van Tesla. Er is een kleine aantekening dat BYD ook 1,4 miljoen hybride auto’s heeft gemaakt. Gaat het dus alleen om de 100% elektrische auto’s dan wint Tesla vooralsnog.

Dat zal niet duren want wanneer we alleen naar de cijfers van Q4 kijken dan ligt BYD ook met de elektrische auto’s aan kop.

Niet alleen China

De modellen van BYD zijn goedkoper dan de modellen van Tesla. Je zou denken dat ze deze volume aan auto’s vooral uit China halen, maar dat is niet waar. Maximaal 20% van het volume deze autofabrikant komt maar uit China. Net zoals NIO kijkt dit merk vooral naar de Europese markt. Men gaat zelfs een fabriek openen in Hongarije.

BYD Dolphin

BYD Dolphin

Blijft het wel zo voor BYD?

Toch hangt er een donkere wolk boven het bedrijf wanneer het gaat om de verkopen in Europa. Men vermoed dat de prijzen laag gehouden worden door subsidies van de Chinese overheid. Dat is oneerlijke concurrentie, daar zal de consument niet mee zitten maar in de Europese Commissie hebben ze een onderzoek gestart.

Bidirectioneel laden met BYD

Ook de Amerikanen zijn van plan om de Chinezen flink dwars te zitten. Want het kan toch niet zo zijn dat een buitenlands bedrijf beter presteert dan een Amerikaans bedrijf. Daarnaast zijn er altijd vermoedens van spionage en andere enge dingen door de Chinese overheid. Daar kan bijvoorbeeld Huawei over meepraten.

Dank je wel Esther voor de tip

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.