Circle to Search nu ook in Chrome, voor hoe lang nog?

Circle to Search is een van de meest opvallende toevoegingen van Google (en Samsung). Deze is nu ook te gebruiken in de Chrome Browser via een plugin. Pas op, niet alles is wat het lijkt…

Wat is Circle to Search?

Met deze functie kun je heel snel de betekenis en herkomst opzoeken van een afbeelding in de webbrowser of op je smartphone.

Stel je voor dat je een afbeelding ziet op een website van toffe sneakers. Helaas staat er niet bij wat het is en waar je ze kan kopen. Met Circle to Search teken je een circel rond de foto van de sneakers en Google gaat voor je op zoek. Een snelle en handige functie.

Deze handige zoekfunctie was aanvankelijk alleen te gebruiken op de nieuwste Google en Samsung smartphones. Sinds vandaag is dat uitgebreid naar de Chrome Browser.

Hoe gebruik ik Circle to Search in mijn Chrome Browser?

Om dit te gebruiken in je Chrome Browser moet je een plugin of extensie downloaden. Dat doe je door naar deze website te gaan of te zoeken op ‘Circle to Search’ in de Chrome Web Store

Wanneer je de extensie geactiveerd hebt, pin de extensie dan vast met de punaise. Dan zie je hem altijd in de taakbalk rechts bovenaan.

Wil je nu snel iets opzoeken dan klik je op het Circle to Search icoon en teken je een circel om het object. Dan verschijnt er een pop-up aan de rechterzijde waarin je de informatie kunt zien.

circle to search

Je kunt door een gesprek aan te gaan met AI, meer vragen stellen over het object. Wanneer je een circel om een tekst tekent dan krijg je de vertaling van de tekst of de verklaring.

Let op…dit is niet van Google

Hoewel Circle to Search een idee van Google is, is het blijkbaar vrij te gebruiken. Deze Chrome extensie is namelijk niet geheel gratis. Je krijgt 5 zoekopdrachten per maand en daarna moet je gaan betalen.

Ik vraag me af hoe lang deze extensie nog in de lucht blijft. Niet alleen vanwege te technische uitvoering, maar ook wat betreft de naam en het logo. De laatste lijken wat mij betreft iets TE veel op die van Google.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.