circle to search

Circle to Search, zoeken vanaf een foto

Misschien vergeten we het wel eens, maar Google is een bedrijf gebouwd op zoeken. De missie is nog steeds om de informatie van het web op een eenvoudige manier te ontsluiten. Het nieuwe Circle to Search is een nieuwe poging om het allemaal nog makkelijker te maken.

Circeltje en klaar

Hoe we een zoekactie moeten starten met tekst weten we nu allemaal wel. Het web veranderd en we zien minder tekst en meer foto’s. Op deze foto’s zie vaak iets waar je meer van wil weten. Bijvoorbeeld ‘waar koop ik die coole broek die Dimity aan heeft‘. Met Circle to Search is dat heel erg eenvoudig.

Je ziet op een foto een voorwerp waar je meer over wil weten. Druk op je Android telefoon lang op de thuisknop of de navigatiebalk onderaan het scherm. Teken met je vinger een circel om het voorwerp waar je meer over wil weten en Google geeft je een hele rits aan suggesties.

Natuurlijk zal je tussen deze suggesties ook advertenties zien die naar een winkel leiden. Daar verdienen onze vrienden van Google natuurlijk weer aan. De schoorsteen moet roken, nietwaar?

Met Circle to Search kun je niet alleen het voorwerp opzoeken maar er ook vragen aan stellen. Dat doe je door te typen in de Google Assistent naast het plaatje van het voorwerp wat je geselecteerd had.

Ook met video

Deze nieuwe zoekfunctie van Google werkt ook met teksten op videos bij YouTube Shorts. Het werkt hetzelfde als bij een afbeelding, druk lang op de thuisknop of de navigatiebalk aan de onderzijde en selecteer dan het gedeelte van de tekst waar je meer van wil weten.

Niet voor iedereen

Een prachtige nieuwe functie die helaas nog niet voor iedereen beschikbaar zal komen. Cirlcle to Search is vanaf 31 januari te gebruiken, maar alleen op de nieuwe Samsung galaxy S24 serie en de Google Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.