The Carters

Clip Beyoncé en Jay Z is een visueel feestje in het Louvre

The Carters dat is de naam van de heilige twee-eenheid Beyoncé en Jay Z. Het heeft het keizerlijk paar behaagd om de wereld te verwennen met een gezamenlijk album. En omdat niemand dit album (zomaar) kan beluisteren heeft hare majesteit een clip ‘gedropt’ op YouTube.

The Carters

Afzonderlijk hebben deze twee ras-artiesten al een geweldige carrière opgebouwd en samen gaan ze vrolijk verder. Was de eerste collaboratie tussen het stel wat mij betreft niet zo een succes, het gisterenavond gelanceerde album van The Carters kan nu al niet meer stuk.

Beyonce en Jay Z
The Carters: Beyonce en Jay Z

De geruchten gingen al langer maar gisteren heeft het stel tijdens een concert het album officieel bevestigd en dus ook gelanceerd. Voordat jullie allemaal massaal dit artikel wegvegen en Spotify opstarten, daar ga je het album niet vinden. Vrijwel alle muziek van Jay Z komt op zijn eigen streamingdienst Tidal uit en dus ook deze creatie. Je zal daar eerst een abonnement van 10 euro per maand moeten afsluiten om dit album te kunnen luisteren. In huize Carter (Beyonce heeft de achternaam van Jay aangenomen, schattig) weet men dit ook en daarom is een single met de titel ‘Apesh**t op YouTube gezet.

Visueel feestje

Doe mij een plezier, luister het nummer eerst zonder de beelden te bekijken. Mijn persoonlijk mening is dat het dan een ‘net boven de middelmaat stijgend’ nummer is. Wanneer je daarna naar de teksten luistert wordt het nummer al beter. Kijk daarna de clip en je weet dat dit kunst met de grote K is.

Wanneer je achternaam Carter is dan regel je gewoon een van de schatkamers van de wereld als het decor voor je clip. Een leeg Louvre in Parijs is het decor van deze clip, en dat had op zoveel manieren fout kunnen gaan, maar dat ging het niet. De clip van Apes**t is een visuele erkenning voor het gebouw en de kunst die er hangt. Niet vanwege de teksten en de muziek maar vanwege de kleding en de choreografie van het stel en de dansers. Op geen enkel moment is het ordinair met een geld gooiende rapper en zijn bitch die haar reet als vibrator gebruikt. Beyoncé en Jay Z zijn stijliconen en alles wat ze laten zien past bij en in het museum. Kijk de clip helemaal uit tot en met het laatste shot waarin twee grootheden van onze tijd eer betonen aan een andere artiest die in zijn tijd een ‘rockstar’ was.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.