Hack

Facebook: Zo controleer je of jouw gegevens gebruikt zijn door Cambridge Analytica

Facebook heeft het behoorlijk verprutst door het schandaal rondom Cambridge Analytica. Het sociale netwerk deelde schaamteloos informatie van zijn gebruikers met deze app. Zo controleer je of jouw account ook getroffen is.

Zit jij ertussen?

Wereldwijd zijn er meer dan 80 miljoen accounts getroffen in het Cambridge Analytica-schandaal. Men heeft uitgerekend dat er ongeveer 90.000 Nederlanders met een Facebook-account ook onder deze getroffen accounts vallen. Zonder hulp is het haast onmogelijk om te weten te komen of jij ook bij deze accounts zit. Daarvoor heb je hulp nodig van Facebook, hoe raar dat ook klinkt. Hieronder de stappen die je moet nemen wanneer je gebruik maakt van de desktop-versie van Facebook.

 

1
Open Facebook
Cambridge Analytica tool

Pak je laptop erbij en open www.facebook.com in je favoriete browser.

2
Help Center

Zoek op de thuispagina van Facebook naar 'Help Center'. Dit doe je door in het zoekvak aan de bovenzijde van de pagina de zoekterm 'Help Center' in te geven. Klik op het zoekresultaat 'Help Center'.

3
Vul in op help-pagina

Op de help-pagina van Facebook vul je aan de bovenzijde het zoekwoord Cambridge in in het zoekvak. Onder de zoekresultaten staat de zin 'How can I tell if my info was shared with Cambridge Analytica?' klik daar op.

 

4
Resultaat

De pagina die dan tevoorschijn komt geeft je de informatie of je wel of niet getroffen bent door deze 'hack'.

Tags:

  • Ik ben nergens echt goed in, maar kan veel een beetje. Schrijft en maakt op het internet. Hobby is werk en werk is hobby. Tech is cool en een lifestyle. Social is niet meer dan leven op een andere level.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ads