Crocs zijn niet zo uniek als ze zelf denken

Wanneer je iets bedenkt of ontwerpt wat uniek is wil je niet dat iemand het namaakt. Dan bescherm je je unieke product door middel van een patent. Dat wil niet zeggen dat je zomaar gelijk hebt of gelijk krijgt wanneer je iemand voor de rechter sleept. Dat ondervond Crocs voor de rechtbank in de Verenigde Staten.

Crocs Monsieur?

Crocs heeft een grote concurrent in het bedrijf met de naam Dawgs. Ze brengen modellen op de markt die erg veel op elkaar lijken. Zo veel dat Crocs al enige jaren een juridische strijd aan het voeren is tegen de concurrent.

Aan deze strijd is nu een einde gekomen omdat de rechter bepaald heeft dat het design van Crocs helemaal niet zo uniek is. Dawgs had al eerder een design dat erop leek, dus er kon onmogelijk sprake zijn van namaak of iets dergelijks.

Een zure boodschap voor Crocs want het bedrijf doet het niet zo lekker. Na jaren van groei gaat men de komende jaren een flink aantal winkels sluiten om geld te besparen.

Joker draagt Crocs
De enige die van ons Crocs mag dragen is The Joker

Crocs

De eerste Crocs waren oorspronkelijk bedacht als bootschoenen. Maar al vrij rap werd de schoen populair in de hele wereld vanwege zijn gemak en draagcomfort. Vanaf het begin heeft Crocs veel last gehad van imitatie, dit kwam vooral door het eenvoudige ontwerp van het product. Het bedrijf heeft zaken gevoerd tegen 11 of meer andere bedrijven die het niet zo nauw namen met de regels. Vooral in Azie kwam je veel neppers tegen, maar ook in Nederland lagen ze gewoon in de winkels.

Veiligheid

Eerst werden de schoenen gemaakt van foam aangeraden door diverse overheidsinstanties vanwege het comfort. Dit werd later bijgesteld toen in ziekenhuizen het dragen van Crocs aan banden werden gelegd. De gaten die in de schoenen zitten zouden een veiligheidsrisico inhouden.

Crocs lift

Ook in Japan was het schoeisel populair maar ook daar niet onbesproken. Vanwege enkele ongelukken met Crocs dragende kinderen in liften en op roltrappen kwamen er waarschuwingen en werd de fabrikant gevraagd het design aan te pakken.

No Fashion

Voor velen waren en zijn de Crocs de meest sexloze schoenen ooit. Het schoeisel werd in een adem genoemd met de joggingbroek dragende voetbalmoeder die alle hoop op een iets meer ‘glamorous’ bestaan al had opgegeven.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.