Google Doodle Bach

De Google Doodle van vandaag laat je muziek maken met Bach

Vandaag is het de verjaardag van Johann Sebastian Bach. Google viert zijn verjaardag met een Google Doodle waarmee je zelf kunt componeren.

Google Doodle

De Google Doodle is de tekening/animatie op de zoekpagina van Google. Wanneer je Google.nl intikt dan zie je hem boven de zoekbalk staan. Er zit een heel team in de Verenigde Staten die elke dag een nieuwe Doodle verzorgt. Dat kan een eenvoudige afbeelding zijn of een complexe interactieve game of video.

Johann Sebastian Bach

Hij was een Duitse componist die leefde van 1685 tot 1750. Hij componeerde de zogenaamde barokmuziek en heeft veel bekende muziekstukken op zijn naam staan.

Vandaag is het de verjaardag van deze meneer-met-pruik en om dat te vieren heeft Google een fantastische Doodle gemaakt op de zoekpagina. Deze interactieve tekening laat je muziek maten met Bach.

Video over hoe deze Doodle is gemaakt

Wanneer je op de afspeeltoets drukt geeft de Google Doodle je eerst wat informatie over Bach en zijn muziek. Daarna kun je zelf aan de slag om muziek te maken.

google Doodle Bach

Deze muziek maak je door noten op de balk te zetten, deze worden gelijk omgezet in muziek. Je kunt de noten verplaatsen om je muziekstuk aan te passen. Ook kun je het aantal beats per minute aanpassen.

Google Doodle Bach

Door de toepassing van kunstmatige intelligentie heeft Google een mooi trucje in de Doodle gemaakt. Met een druk op de knop zoekt de kunstmatige intelligentie naar bijpassende stukken van Bach. Deze mengt hij met jouw track met als resultaat een muziekstuk dat jij samen met Bach gemaakt hebt.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.