De OnePlus Watch is een Wear OS die (iets) langer mee gaat

Wear OS is leuk, het heeft veel mogelijkheden en veel apps. Maar wat niet leuk is, de accu gaat altijd razendsnel leeg. Een dag haal je wel, maar daar stopt het dan ook. de Nieuwe OnePlus Watch 2 claimt langer mee te gaan dan de concurrentie

OnePlus Watch 2

Smartwatches zijn bezig aan een comeback. Eerder schreef ik al over Amazfit die met een AI aangedreven besturingssysteem kwam.

OnePlus Watch 2

Technologiemerk OnePlus heeft ook een smartwatch en vandaag hebben ze de opvolger aangekondigd. Na lang nadenken heeft men het apparaat de OnePlus Watch 2 genoemd (geintje). Een smartwatch die nog beter is volgens OnePlus zelf. In het verstuurde persbericht worden we getrakteerd op een brij van technische blabla met daarbovenop evenveel superlatieven.

OnePlus Watch 2

Wat ik er uit kan destilleren is dat de OnePlus Watch 2 gebruik maakt van twee processoren en daarmee optimaal gebruik maakt van zijn energie. Met als resultaat dat de smartwatch tot wel 100 uur mee gaat. In het geval je de smartwatch veel gebruikt is het 48 uur en dat is dan net een halve dag langer dan ik gewend ben. Testen in het ‘echte leven’ zullen moeten uitwijzen wat nu de daadwerkelijke duur van de accu is.

Design

Het model is klassiek en rond, iets wat voor een horloge toch vaak de meest geliefde uitvoering is. Het apparaat heeft een IP68 classificatie, handig tijdens het zwemmen of stevige regenbui en volgens OnePlus ook in de woestijn, mocht je daar terecht komen.

Naast notificaties en het aflezen van de tijd, is de smartwatch bij uitstek gemaakt voor de sporter. Er zijn heel veel trainingsprogramma’s in de OHealth-app van OnePlus. Deze kan op zijn beurt weer verbinden met het Healthsysteem van Google. Hiermee kun je de prestaties ook in andere apps gebruken.

Beschikbaarheid

Prijs en beschikbaarheid
De OnePlus Watch 2 is vanaf 4 maart 2024 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 329. De smartwatch is nu te pre-orderen via OnePlus.com

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.