De ring is de nieuwe gadget, deze komen er aan

De industrie slaakt een zucht van verlichting, er is weer iets nieuws. Er zijn steeds meer geruchten rond de ring als nieuwe gadget.

One ring to rule them all

Samsung is niet de eerste die met een ring gaat komen. Er waren al genoeg bedrijven die hier mee bezig waren. Toch zorgt Samsung ervoor dat deze nieuwe productgroep veel aandacht krijgt.

De Samsung Galaxy Ring

De Samsung Galaxy Ring was als eerste te zien tijdens de presentatie van de Samsung Galaxy S24. Tijdens het MWC hoopte ik dat er een release zou zijn maar dat blijkt pas in Q3 van dit jaar te zijn. We weten wel al dat de ring een batterijduur van 9 dagen zou moeten hebben, al zijn daar wel twijfels over.

De Samsung Galaxy Ring zal waarschijnlijk een gezondheid functie hebben. Denk daarmee aan het meten van je stappen, ademhaling, hartslag en misschien wel bloeddruk. Daarnaast kan het ook nog eens gebruikt worden voor Samsung Smartthings om allerlei zaken aan te sturen in het huis.

Amazfit Helio Ring

Amazfit kennen we van de smartwatches. Ook besteden ze veel aandacht aan AI in hun software en de app. Ze krijgen niet zoveel aandacht als Samsung maar ook Amazfit werkt aan een slimme ring.

De Amazfit Helio

Deze ring krijgt de naam Helio en zal vooral gebruikt worden om de lichaamsfuncties te meten gedurende de dag en tijdens de work outs. Helio is gemaakt van Titanium en zit ook vol met sensoren.

AdornPay Ring

Er is ook een Nederlandse partij die inzet op de ring als gadget. Het gaat hier om de AdornPay Ring. Dit bedrijf maakt accessoires waarmee je kunt betalen waaronder een armband en een sleutelhanger. Het grotere doel van Adornpay is het maken van een slimme ring om mee te betalen en dat is nu gelukt.

Betalen in het OV met de AdornPay Ring

De ring is van keramiek en te bestellen in de kleuren wit of zwart. De ring is voorzien van een NFC chip waardoor je ermee kunt betalen, reizen in het ov, en zelfs je visitekaartje op een unieke manier kunt delen.

De ring van AdornPay heeft alvast een groot voordeel, hij hoeft nooit opgeladen te worden. In de ring zit een NFC chip waarmee je bepaalde acties kunt uitvoeren. Deze ring kan niet je stappen en dergelijke volgen.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.