Virtual Assistant

De Virtuele Assistent, gebruik jij hem (of haar)

Siri was de eerste virtuele assistent op de smartphone die voor iedereen beschikbaar was. Onlangs heeft Siri gezelschap gekregen van Google Assistant en Amazon Alexa.

Virtuele Assistent

Iedereen zijn eigen personal assistent als was je de CEO van een groot bedrijf. Via stemcommando’s kun je opdrachten geven aan de assistent om bepaalde taken uit te voeren.

Door slimme verbindingen aan te leggen met bijvoorbeeld de slimme lampen van Philips Hue kun je met je stem de verlichting van je huis bedienen. Maar ook afspraken inplannen, timers zetten, muziek afspelen, geheugensteuntjes maken en nieuws beluisteren.

Slimme speakers

De Virtuele Assistant heeft ook een nieuw huis gekregen. Naast de smartphone huist hij nu ook op de slimme speaker. Amazon brak deze markt open met de Alexa, een ronde betaalbare speaker. Apple kwam met de HomePod en Google heeft nu ook Google Home.

Home Pod
De HomePod van Apple

Een assistent is niet meer dan een stuk software dus het kan in principe op elk apparaat worden geinstalleerd. Amazon liet als eerste t0e dat andere merken hun assistent gingen gebruiken. Zelfs Huawei heeft in de Verenigde Staten Alexa draaien op een Smartphone.

Google Home
De Google Home speaker

Google Assistant

Google heeft nu ook bekend gemaakt dat ze meer bedrijven gaan toestaan de Google Assistant te gebruiken op hun apperatuur. Tijdens de IFA laat men weten dat  Panasonic,  Zolo label en Mobvoi ook de Google Assistent hebben geinstalleerd op hun smartspeakers.

Mojo van Zolo

Gebruik jij hem of haar?

Het zal dus niet lang meer duren voordat ook jij en ik een Virtuele Assistent om ons heen hebben. Maar ga je hem ook echt gebruiken?

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.