fiets

Deliveroo geeft smartphonehouders aan bezorgers

Deliveroo wil dat zijn bezorgers veilig maar vooral boetevrij door het leven fietsen en daarom hebben ze smartphonehouders voor op de fiets beschikbaar gesteld.

Smartphone op de fiets

Onlangs werd bekend dat het in 2019 strafbaar zal worden om een smartphone op de fiets in de hand te houden. Er werd al lang om dit verbod gevraagd omdat fietsers en omstanders vaak betrokken zijn bij ongelukken waarbij het gebruik van de smartphone de oorzaak van is.

deliveroo
deliveroo

Bedrijven die gebruik maken van fietskoeriers zullen hier ook op moeten reageren. Deze hebben geen zin in tientallen boetes per week voor bezorgers die met de smartphone in de hand door het verkeer heen snellen. Deliveroo is een bedrijf die eten bezorgd via fietskoeriers.Dit bedrijf heeft bekend gemaakt dat het al een paar honderd smartphonehouders heeft verstrekt aan de koeriers. Het bedrijf neemt alle kosten voor deze aanschaf op zich.

Vanaf juli 2019 zal het gebruik van de smartphone op de fiets worden verboden bij de wet. Dat wil zeggen dat een fietser het toestel niet in de hand of aan het oor mag hebben. Het toestel kan met een smartphonehouder op het stuur vastgezet worden. Zo kan er bijvoorbeeld wel gebruik gemaakt worden van de navigatie.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.