Trump

Democraten starten "impeachment" van Donald Trump

Hij zal je niet ontgaan zijn dat de Verenigde Staten een  vrij omstreden president heeft gekregen. Deze zakenman met afwijkende omgangsnormen heeft het zwaar want hij maakt fout na fout. Dat vind in ieder geval een van zijn tegenstanders die een start heeft gemaakt van de “impeachment” van President Trump.

Wat is impeachment

Impeachment is een veiligheidsoptie die door de Amerikanen aan de grondwet is toegevoegd. Wanneer je een persoon de totale macht geeft moet er een veiligheidsfunctie worden ingebouwd wanneer deze persoon een doorgeslagen idioot blijkt te zijn of gewoon niet geschikt als president.

Door een bepaalde procedure te volgen met het Congres zou het zover kunnen komen dat de president zijn boeltje kan pakken. Dat is nog niet eerder voorgekomen, President Nixon hield de eer aan zichzelf en President Clinton overleefde zijn impeachment.

Wanneer je wil weten hoe impeachment precies werkt dan raden we je aan dit artikel te lezen. Waar het op neer komt is dat er een reeks documenten en (soort van) rechtszaken opgetuigd moeten worden voordat het zo ver is.

impeachment Trump

De eerste stap

Het hele proces is lang en ingewikkeld maar er is een begin gemaakt door Brad Sherman. Het onwettige ontslag van de FBI-baas Jame Comey ligt ten grondslag aan zijn poging.
Om de volgende stap te kunnen zetten heeft hij een meerderheid nodig in het Congres. Tot nu toe heeft hij alleen de stem van Al Green.  Waar de politici nog aarzelen zijn er door Amerika veel demonstraties waarbij het afzetten van President Trump gesteund word.

Wil je meer weten of deze zaak en het vervolg vraag het vooral niet aan ons, maar lees de daarvoor bestemde blogs zoals die van de NOS. Wil je je alvast een beetje inlezen betreffende de aanleiding van deze afzettingsprocedure dan kun je terecht op Wikipedia

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.