Despacito meest bekeken

Despacito nu de meest bekeken video ooit op YouTube

Het zijn aantallen om duizelig van te worden, maar het maakt duidelijk dat video het medium van het moment is. Gemiddeld kijken we een uur video per dag op YouTube en klaarblijkelijk ook heel vaak naar dezelfde video. We hebben weer een nieuwe nummer 1 op de lijst meest bekeken video’s ooit op YouTube, Despacito.

Despacito op 1

De videoclip van Gangnam style brak de ban op YouTube. De Zuid-Koreaanse zanger haalde fantastische aantallen met zijn onverstaanbaar maar o zo aanstekelijke nummer. Onlangs werd hij van de troon gestoten door Whiz Khalifa met zijn “See you again” uit de Fast and the Furious filmreeks. Maar Whiz heeft niet lang op de eerste plaats mogen staan want het is van de troon gestoten door de mannen van Despacito.

Luis Fonsi en Daddy Yankee zijn nu de trotse eigenaar van het meest gestreamde en meest bekeken nummer ooit ter wereld. Hun Spaanstalige ‘Despacito’ spreekt zoveel mensen aan dat het in een rap tempo op de nummer 1 plaats is terchtgekomen.

Hierbij valt ook op dat het geen engelstalig nummer is net als Gangnam Style. Dit laat overduidelijk zien dat YouTube in alle uithoeken van de planeet gebruikt wordt en dat de taal waarin het nummer gezongen wordt niet meer zo belangrijk is.

Deze muziekvideo’s hebben allemaal meer dan 2 miljard views

Video

We kunnen ons ook niet aan de indruk onttrekken dat het vooral bij de video van Despacito niet om de video zelf gaat. Want zeg nu eerlijk, het is geen hoogstaand stukje beeldende kunst zoals we dat bij Thriller van Michael Jackson zagen. Het is een video zoals we die heel vaak zien, maar het is waarschijnlijk het vrolijke nummer met de zomerse klanken gecombineerd met de beelden van plezier en geluk die het een hit maken.

despacito
Deze dame heeft ook meegeholpen aan de populariteit van de video

Cijfers

BillBoard heeft even de cijfers op een rijtje gezet van de meest bekeken video’s op YouTube. Ze hebben daarbij gekeken naar hoe snel de eerst, tweede en derde miljard views werden behaald.

Luis Fonsi – Despacito

• 1 miljard – 97 dagen (Samen op de tweede plaats met Ed Sheeran’s “Shape of You,”, Adele heeft het record voor snelste bij 1 miljard)

• 2 miljard – 155 dagen (Huidig YT record)

• 2.5 billion – 180 dagen (Huidig YT record)

Wiz Khalifa — See You Again:

• 1 miljard – 182 dagen

• 2 miljard – 516 dagen

• 2.5 miljard – 701 dagen

PSY – GANGNAM STYLE(강남스타일) M/V

• 1 miljard – 159 dagen

• 2 miljard – 684 dagen

• 2.5 miljard – 1,283 dagen

Laten we even een simpel rekensommetje maken. 1 Miljard views in 97 dagen, dat zijn 10 miljoen views per dag, dat is 429.000 ker per uur, 7.159 keer per minuut en ten slotte 119 keer per seconde.
Wij krijgen er hoofdpijn van..

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.