honden in auto

Dierenbescherming maakt hittebord. Auto op slot? Hond eruit!

Het is vandaag fantastisch weer met temperaturen ver boven de 20 graden. Met een koel windje is het prima uit te houden. Dit weer is fantastisch maar ook gevaarlijk voor onze dieren, met name wanneer je ze in een auto achterlaat. Het hittebord moet mensen tegen deze situatie waarschuwen.

Hittebord

De dierenbescherming heeft een handig bord ontwikkeld om mensen te waarschuwen dat ze hun hond of honden niet in de auto moeten achterlaten bij warm en zonnig weer.

Hond uit de auto
Hond uit de auto

Je zou denken dat iedereen dit stukje gezonde verstand wel zou hebben maar helaas gebeurd het nog steeds. Dan hebben we het over honden die worden achtergelaten in een auto terwijl het buiten erg warm is. De temperatuur kan in een auto al heel snel oplopen naar 50 graden Celsius en een raam op een kiertje zetten helpt niks.

De dierenbescherming heeft een speciaal bord laten maken om mensen te waarschuwen voor deze situatie. Het is een variatie op het ‘Op slot/ buit eruit’-bord, alleen zien we hier de tekst ‘Op slot/Hind eruit’ en een icoon van een hond. Men roept de eigenaren van parkeerterreinen en dergelijke op het bord aan te schaffen en te plaatsen. Het kost iets meer dan €60 en je kunt het via de site van de dierenbescherming bestellen.

Wanneer je een dergelijke situatie tegenkomt aarzel dan niet en bel de politie op 0900 – 8844 of het landelijke nummer 114.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.