Instagram Direct

Direct: Instagram test aparte app voor berichten

In den beginne had Instagram niet eens de mogelijkheid om berichten te sturen. Een aantal jaar geleden is dit in de app toegevoegd en dat was meer als bij-product. Maar dit bij-product is uitgegroeid tot een veel gebruikt onderdeel van Instagram. Direct is zo groot geworden dat Instagram nu een aparte app test voor het berichten sturen.

Direct van Instagram

De afsplitsing van Instagram heet Direct en de proef loopt in 6 landen, Chili, Israël, Italie, Portugal, Turkije en Uruguay. Wanneer een gebruiker de Direct-app installeert dan kan hij of zij geen berichten meer versturen via de standaard app van Instagram. De werking van de applicatie heeft verrassend genoeg (of niet) veel weg van het nieuwe Snapchat-design. Wanneer je Direct opstart kom je op de camera-pagina terecht, daarmee wil Instagram je aanmoedigen om content te maken voor je vrienden. Aan beide zijden van het camera-scherm vindt je nog twee schermen die je door te swipen kunt bereiken.

Aan de linkerzijde zit een settings-pagina waar je als het goed is niet zo heel vaak zal komen. Aan de rechterzijde zit de pagina met alle berichten aan en van je vrienden en in principe heeft Instagram dat zo uit de standaard app getrokken. Je kunt natuurlijk alle functies en filters van de camera gebruiken alleen komen de foto’s alleen aan bij je vriend of vriendin. Vanzelfsprekend zit de onlangs geïntroduceerde Remix-functie ook in Direct. Op wat extra filters en wat cosmetische dingen na is het allemaal hetzelfde gebleven.

Remix-functie

Facebook

Deze actie is niet nieuw voor Facebook. Ze haalden ooit de Messenger-functie uit de Facebook-app wat op ontzettend veel negatieve reacties leidde. Maar nu heeft de app meer dan een miljard gebruikers. Facebook ziet dat messengers harder groeien en meer interactie zien dan de bekende sociale netwerken. Met Facebook Messenger, WhatsApp en straks misschien Direct bezitten ze de 3 grootste messenger-netwerken van de wereld. Samen met Facebook zelf controleren ze dan het grootste deel van de communicatie op deze wereld. Misschien best wel eens iets om over na te denken.

Bron: The Verge

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.