Disney+

Disney+ krijgt alle Disney-films en komt later dit jaar

We schreven al eerder dat Disney een eigen streamingservice zou gaan beginnen. Er is weer wat extra informatie naar buiten gekomen over de programmering.

Wat gaan we zien?

Netflix heeft nu bijna alle titels die uit de stal van Disney komen niet meer op het platform staan. Daar horen ook alle titels van Marvel bij en dat is een groot verlies voor Netflix en de gebruikers van de streamingdienst. Disney zal dit jaar nog starten met zijn eigen streamingdienst waar al deze films en series op te zien zijn. Tot nu toe wisten we niet welke titels er terug zouden komen.

Alle onderdelen van Disney+

Nu is bekend geworden dat de volledige ‘library’ van Disneyfilms te zien zal zijn op Disney+. Dat is bijzonder omdat tegen de normale procedure van Disney ingaat. Tot nu toe werd een film uitgebracht in de bioscoop of direct op DVD. Na een korte periode ging deze titel weer de kast in (Vault) om er na enige jaren weer uit te komen voor een korte tijd. Zo wist het bedrijf de productie volledig commercieel ‘uit te buiten’.

Disney+ logo

Met de komst van het eigen streamingplatform zal een jaar na de officiële release in de bioscoop deze film ook te zien zijn op het platform. Tevens heeft men laten weten dat alle films die dit jaar uitkomen, zoals Captain Marvel, ook direct te zien zullen zijn op het platform.

Wanneer start Disney+?

Hoewel er officieel geen datum is gegeven voor de start van het netwerk heeft men al wel bevestigt dat dat dit jaar zal zijn. Hoeveel Disney+ gaat kosten weten we nog niet.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.