Disney

Disney haalt content van Netflix (vanaf 2019)

Het grote succes van Netflix is een inspiratie voor iedereen. Veel andere Mediabedrijven zien nu in dat ze hetgeen dat ze bezitten ook zelf kunnen gebruiken om geld mee te verdienen. Disney heeft bekend gemaakt dat het de distributieovereenkomst met Netflix vanaf 2019 zal stoppen.

Doei Netflix

Disney heeft laten weten dat ze een meerderheidsaandeel hebben gekocht in BANTech. Dit bedrijf zal vanaf volgend jaar een streamingservice voor ESPN ( sportzender van Disney) gaan opzetten en beheren en vanaf 2019 zal er een eigen streaming platform komen voor Disney.

ESPN disney

Wanneer Disney zijn eigen films en series gaat streamen hebben ze Netflix niet meer nodig. Daarom is er ook bekend gemaakt dat Disney de distributieovereenkomst met Netflix zal gaan stoppen.

Disney streaming vanaf 2019

Nu hoef je niet gelijk in de stress te schieten want het duurt nog even voordat dit allemaal in werking treed. Vanaf begin 2019 zal Disney alle producties die in het theater (bioscoop) zullen uitkomen exclusief op het eigen platform gaan uitbrengen. Een van de films die bijvoorbeeld dan niet meer op Netflix zal verschijnen is Frozen.
Of dit een beslissing is die gelijk wereldwijd in werking treed kunnen we nog niet zeggen. Onze bron  meldt dat het alleen om de Verenigde Staten gaat.

Travel to the magic

Een grote stap voor Disney. We vroegen Arvid Bux van Traveltothemagic.net om een reactie:
“Door de jaren van content distributie via Netflix heeft Disney ervaring kunnen opdoen hoe het beste media aan te bieden. Door hun eigen bibliotheek nu via een eigen platform aan te bieden,  kunnen ze de ervaring sturen zoals zij dat willen. Gezien de vele familie films in de Disney bibliotheek, kunnen ze jonge kijkers (en daarmee hun ouders) gelijk binden aan het platform”

Consument de dupe?

Net zoals bij de muziekstreamingdiensten die exclusief muziek uitbrengen op hun eigen platform, ontstaat hetzelfde nu op film-en serie gebied. De consument gaat dit voelen in de portemonnee. Wanner je graag naar House of Cards (Netflix) kijkt en je kinderen naar Frozen (Disney) dan zit je mooi vast aan twee streamingabonnementen. Dubbele kosten voor een huishouden waar je vroeger met de “good old” kabeltelevisie geen last van had. Het is misschien ver gezocht maar het zou ook zomaar kunnen dat je hiermee het illegale downloaden mee in de hand werkt.

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.