tesla model 3 dashboard

Dit is de Tesla Model 3, de auto zonder dashboard

Elon Musk heeft eindelijk het doek van zijn nieuwste model Tesla getrokken. In de Verenigde Staten presenteerde hij de Tesla Model 3 aan de bijeengekomen pers. Met deze electrische auto voldoet Elon Musk aan de belofte om een electrische auto te maken die voor veel mensen bereikbaar is.

Tesla Model 3

Het is belangrijk voor Tesla en Elon Musk dat de auto’s die ze produceren betaalbaar zijn. De missie is om iedereen electrisch te laten rijden in een auto die ze kunnen betalen.

Met de Model 3 komen ze heel dicht bij dat doel. Het instapmodel kost 35000 dollar en heeft een range van ongeveer 350 kilometer. Daarnaast komt er ook een Model 3 uit die een nog grotere range heeft van 500 kilometer maar dan betaal je daar wel 44000 dollar voor.

Minimalistisch

Wanneer je naar de binnenkant kijkt van de Tesla Model 3 dan zie je dat men geprobeerd heeft de auto zo eenvoudig mogelijk te houden. We kunnen we stellen dat er geen dashboard is, alleen een 15 inch beeldscherm met twee knoppen aan het stuur.

Aan de linkerzijde van het beeldscherm zul je alle standaard en belangrijke informatie zien die je normaal voor je neus ziet. Snelheid, richtingaanwijzer, lichten en dergelijke zul je vanaf daar bedienen. De rest van het scherm zul je gebruiken voor onder andere je navigatie.

De auto heeft ook geen sleutel. Er is een applicatie op de smartphone van de bestuurder waarmee hij zijn auto kan bedienen. Mocht de telefoon leeg, kapot of weg zijn dan is er ook een plastic kaart waarmee je de auto kunt open maken en starten.

Tesla Model 3 binnenzijde

Panorama

Wanneer je in de auto zit en naar bovenkijkt dan zie je de sterren of het dak van de Maastunnel. De bovenzijde is helemaal gemaakt van glas en geeft heel veel licht in de auto.

De eerste 30 auto’s zijn afgeleverd aan vooral medewerkers van Tesla zelf. De productie is volgen Musk nu in volle gang maar hij repte geen woord over wanneer de mensen die een aanbetaling hebben gedaan hun auto zullen kunnen ophalen.

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.