VanMoof gaat door

Dit is het nieuwe Van Moof

Van Moof ging in 2023 heel erg hard op zijn ‘bek’. Het eens zo geroemde merk, de groeibriljant, de Gucci onder de fietsen ging van de lieveling naar een gehaat merk. Amsterdammers met teveel geld stonden met hun gemanicuurde vuistjes op de deuren te beuken. Van Moof ging failliet.

Van Moof gaat door

Gelukkig kan de grachtengordel weer lachen want Van Moof gaat door! Lavoie, een Britse fabrikant van elektrische steps kocht het merk in september. Dit bedrijf valt weer onder Mc Laren en dan weet je dat er in ieder geval genoeg geld is om alle problemen op te lossen.

En die problemen zijn er genoeg. Neem alleen al de mensen die nog geld tegoed hebben van VanMoof, of alle fietsen die nog in reparatie staan. Wanneer dat opgelost is moet het probleem van de niet functionerende onderdelen opgelost worden.

Techplatform The Verge had een gesprek met de nieuwe leidinggevenden van VanMoof. Uit dat gesprek bleek dat ze in ieder geval realistisch zijn. Er zal worden gestart met het leveren van reserveonderdelen aan de diverse VanMoof werkplaatsen zodat de fietsen weer de weg op kunnen. Daarna zal de verkoopt weer opgestart worden en zal er een VanMoof-branded e-scooter gelanceerd worden in de eerste helft van 2024. Het laat zich raden dat het nieuwe moederbedrijf zich daar hard voor gemaakt heeft.

Prio 1 is dus alle VanMoof bezitters weer op de weg te krijgen en te houden. Een slimme strategie want het merk, een van de belangrijkste assets, heeft enorm geleden onder het faillissement. Glimlachende VanMoof gebruikers op de Zuid As omdat ze hun fiets weer terug hebben zal het sentiment niet direct omdraaien maar het is een begin.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.